Controale RAR în trafic. Jumătate din mașinile verificate sunt defecte

Controale RAR în trafic. Jumătate din mașinile verificate sunt defecte
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 900 de autovehicule au făcut obiectul verificărilor inspectorilor Registrului Auto Român în traficul gălățean în cursul anului trecut, testele efectuate în trafic de specialiști scoțând la iveală o multitudine de probleme, de la defecțiuni care pun în pericol grav siguranța, la nereguli privind documentele.

Conform datelor oficiale, 929 de vehicule au fost trase pe dreapta anul trecut și verificate, autoritățile selectându-le pe acelea care prezentau semne evidente că nu funcționau conform parametrilor. Mai mult de jumătate s-au dovedit neconforme, peste 12 la sută fiind vehicule care prezentau risc iminent de accident.

”Dintre vehiculele verificate, 58,34 la sută prezentau diferite neconformități tehnice sau legate de acte și 118 (12,7 la sută) prezentau pericol iminent de accident. Din totalul autovehiculelor oprite, în 11,61 la sută din cazuri s-au constatat deficiențe din sfera poluării, 1,08 la sută aveau probleme legate de identificare și 2,05 la sută aveau ITP fals, expirat sau anulat”, anunță Registrul Auto Român prin intermediul unui comunicat.

Ca efect al neregulilor constatate, în Galați au fost aplicate 109 amenzi contravenționale și au fost retrase 391 de certificate de înmatriculare.

Cei care au rămas fără certificate le-au putut redobândi numai după ce au trecut pe la reprezentanța RAR, în vederea unei inspecții tehnice de specialitate.

Citit 3371 ori Ultima modificare Vineri, 05 Martie 2021 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.