Viaţă grea pentru transportatorii-piraţi

Viaţă grea pentru transportatorii-piraţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din aprilie, pirateria se pedepseşte prin ridicarea plăcuţelor de înmatriculare *

Legea taximetriei – cea din 2003 - s-a upgradat. Aşadar, din 23 aprilie, a intrat în vigoare, prin Ordonanţa guvernamentală 34 din 2010, noua Lege a taximetriei, care prevede sancţiuni mult mai dure la adresa transportatorilor fără licenţă.

Controlul Poliţiei Rutiere desfăşurat la nivel naţional, pe tot parcursul lunii aprilie, asupra maşinilor care fac transport de persoane a scos la iveală nereguli şi la Galaţi.

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „În intervalul 1-30 aprilie, au fost date un total de 183 de sancţiuni - pentru infracţiuni la Codul Rutier -, cu o valoare totală de 52.000 de lei”.

„În ceea ce priveşte transportatorii-pirat, au fost descoperiţi 20, amenzile lor ridicându-se la un total de 37.000 lei”.

Jumătate de an de frustrare

De asemenea, comisarul Cojocaru precizează: „Această acţiune s-a vrut a fi un avertisment pentru acei conducători auto care practică transportul de persoane fără licenţă”.

„Noua lege prevede ridicarea certificatelor de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele maşinii, pe o perioadă de la trei luni la şase luni, pentru comiterea acestei infracţiuni”.

Să plăteşti asigurarea la maşină pentru ca, dintr-o prostie, să te uiţi apoi degeaba la ea timp de jumătate de an?!

Poate că piraţii noştri sunt mai deştepţi de-atât, şi se lasă de meserie.

Citit 1740 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.