Roxen, pe scena primei semifinale Eurovision. Românii din Diaspora o pot ajuta să intre în Finală

Roxen, pe scena primei semifinale Eurovision. Românii din Diaspora o pot ajuta să intre în Finală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, va urca pe scena marii competiţii în prima semifinală, marţi, 18 mai 2021, şi va interpreta piesa „Amnesia”. Potrivit TVR, voturile românilor din Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Germania, Italia şi Regatul Țărilor de Jos pot înclina balanţa calificării României în finala Eurovision.  

Difuzat în direct la TVR, Eurovision Song Contest 2021 se desfăşoară la Rotterdam, având semifinalele pe 18 şi 20 mai, iar finala pe 22 mai. Roxen, reprezentanta României va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

„Am reușit să aducem pe scena Eurovision un fusion de talent, energie, culori și emoție, care vor deschide drum, mesajului nostru, spre inima fiecărui fan”, a declarat Roxen, după prima repetiţie, iar conform TVR piesa „Amnesia” se anunţă printre favorite pentru calificarea în Marea Finală.

Calificarea depinde nu doar de jurii, ci şi de voturile publicului. Conform TVR, telespectatorii din cele 16 ţări repartizate în prima semifinală decid, în semifinala de marți, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală. Marți seara, voturile românilor din Australia, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Irlanda, Israel, Lituania, Malta, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Slovenia, Suedia, Ucraina, Germania, Italia şi Regatul Țărilor de Jos vor conta în proporţie de 50 la sută, restul fiind decizia juriilor din fiecare ţară.

"Tot ce au de făcut cei care vor să susţină România este ca, în perioada alocată votării (ce se va deschide imediat după încheierea prezentării celor 16 piese), să voteze 13 (numărul alocat României) la telefon, prin SMS sau prin aplicaţia de pe site-ul oficial al concursului: https://eurovision.tv/app. Românii din străinătate vor putea vota de până la 20 de ori de pe acelaşi număr de telefon.

Numerele de telefon şi SMS şi tarifele aferente vor fi afişate în fiecare ţară de televiziunea publică ce transmite concursul, dar le puteţi găsi şi online, pe portalurile tvr.ro, eurovision.tvr.ro sau pe pagina oficială facebook.com/eurovision.romania", anunţă TVR.

Citit 1577 ori Ultima modificare Marți, 18 Mai 2021 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.