Se reiau colocviile navaliștilor gălățeni, după 15 luni de la precedenta întâlnire faţă-n-faţă

Se reiau colocviile navaliștilor gălățeni, după 15 luni de la precedenta întâlnire faţă-n-faţă
Imagine de arhivă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Colocviile constructorilor de nave gălățeni (CCN) se reiau, în format fizic, după 15 luni de la precedenta întâlnire, o pauză cauzată de pandemia COVID. Astăzi, 4 iunie, începând cu ora 16,00, în sala Eminescu a Bibliotecii ”V.A. Urechia”, va avea loc o nouă ediție a evenimentului realizat de Asociația ANCONAV, AGIR Sucursala Galați și BVAU, proiect coordonat și sponsorizat de Bureau Veritas România.

În cele 15 luni, comunicările CCN au fost transmise on-line. În acest interval de izolare, CCN și-a continuat activitățile, iar comunicările, 22 la număr, s-au transmis online. ”O parte din articole au fost postate pe site-ul ANCONAV. Am finalizat proiectul realizării unor monumente închinate navaliștilor de frunte, acceptați și în Academia de Stiinte Tehnice din România (ASTR) , dr. ing. Gelu Kahu și prof. univ. Liviu Stoicescu. Am continuat cercetările despre viața și realizările de excepție ale lui Matei Kiraly. Pregătim pentru luna iunie o expoziție la Muzeul Național de Marină din Constanța, cu sprijinul conducerii Forțelor Navale Române, Ligii Navale, ICE- ICEPRONAV, Șantierului Naval Militar Mangalia.

A fost o perioadă în care am pierdut colaboratori apropiați și de lungă durată: ing. Vasile Lăcătuș, membru de bază în echipa de coordonare CCN, prof. univ. Liviu Stoicescu, ing. Sever Meșca, ing. Victor Papadopol, ing. Radu Voinescu, prof. univ. Lucian Manolache, ing. Adrian Simion”, informează Silvia Panaite, membru și redactor coordonator.

Toate aceste aspecte vor fi prezentate, în prima parte a întâlnirii de astăzi, de către ing. Silvia Panaite. Partea a doua este dedicată lansării cărțile a doi ingineri navaliști: ”ICEPRONAV GALAȚI – ALTFEL” (autor, Constantin Alexandru) și ”200 DE AMINTIRI NECESARE” (Nelu Jecu). Ambele cărți au apărut la Editura Phoebus din Galați, redactor de carte fiind fosta noastră colegă, scriitoarea și ziarista Violeta Ionescu.

Citit 1534 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 19:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.