UPDATE. Primarul Ionuţ Pucheanu demolează sediul PSD pentru o parcare subterană

UPDATE. Primarul Ionuţ Pucheanu demolează sediul PSD pentru o parcare subterană
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Parcarea subterană de pe strada Eroilor nr. 1, pentru care Primăria Galaţi a lansat în licitaţie un studiu de fezabilitate, va fi mult mai amplă şi va impune demolarea clădirii care găzduieşte acum sediul PSD. Informaţiile ne-au fost dezvăluite, în premieră, de primarul municipiului, Ionuţ Pucheanu. Potrivit edilului, parcarea dorită ar urma să se întindă de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi până la clădirea - monument de arhitectură - aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, trecând pe sub esplanada Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, Monumentul Eroilor Revoluţiei şi pe sub strada Eroilor. La suprafaţă, va fi amenajată o piaţetă în adevăratul sens al cuvântului, demnă de a găzdui evenimente de tot felul. Pentru amenajarea ei, va fi demolată clădirea care găzduieşte sediul PSD [MAI MULTE DETALII]


O parcare subterană pe strada Eroilor nr. 1, în spatele sediului PSD, şi o alta la Spitalul de Copii sunt obiectivele pentru documentaţiile cărora Primăria Galaţi a lansat o licitaţie. Valoarea totală estimată a contractului se ridică la 557.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut, iar ofertele sunt aşteptate până pe 16 august 2021.

Trebuie spus că nu este prima dată când Primăria lansează o achiziţie publică pentru o parcare în spatele clădirii în care funcţionează organizaţia judeţeană a PSD Galaţi. În mai 2018, aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă" despre procedura lansată pentru un studiu de fezabilitate în valoare de 30.000 de lei fără TVA. La acel moment, Primăria arăta că terenul respectiv este neamenajat, iar în vecinătatea lui se află o serie de clădiri publice, propriul sediu, Instituţia Prefectului, Teatrul Dramatic, pentru care spaţiile de parcare sunt insuficiente. Intenţiile administraţiei locale erau ca pe suprafaţa disponibilă de 957 mp să fie analizate două variante: parcare la nivelul solului şi parcare multietajată. Procedura respectivă a fost anulată.

Acum, municipalitatea îşi doreşte servicii de proiectare - faza studiu de fezabilitate - pentru "Parcare subterană strada Eroilor nr. 1", iar valoarea estimată a contractului este de 325.000 de lei fără TVA.

În ceea ce priveşte serviciile de proiectare - faza documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţie - pentru obiectivul "Modernizare parc și amenajare parcare subterană Spitalul de Copii «Sf. Ioan»", valoarea estimată a contractului este de 232.000 de lei fără TVA.

Termenul de realizare al celor două documentaţii este de patru luni.

Citit 12523 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iulie 2021 01:05

10 comentarii

 • postat de Nicu
  Vineri, 16 Iulie 2021 18:08
  5.13.200.***
  Cateva intrebari:
  - Primarul Pucheanu s-a inspirit cumva de la Kim Jong-un presedintele Coreei de Nord cand prezinta asemenea proiecte megamelomane sau de la vreun faraon ?
  - Articolul este cumva un pamflet ?
  - Cladirea care gazduieste sediul PSD nu este monument istoric de arhitectura sau are dispensa de la Direcţia Judeţeana pentru Cultură Galaţi ?
  - Primarul Pucheanu vrea sa coboare din turnul sau de fildes (turn care in curand va deveni o adevarata fortareata cu gardul ce urmeaza sa fie construit) direct in parcarea subterana sa nu fie deranjat de galateni ?
  - CINEVA trebuie sa INCASEZE niste bani si NU PUTINI (ca doar cu pandemia nu a prea fost loc de miscare pentru unele culori politice) pentru studii de prefezablitate ca si la multe asa zise proiecte:
  1. Artera de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri celebrul drum prin curtea Poliţiei de Frontieră;
  2. Parcul de aventura si recreere de la fosta Uzina de Apa 1;
  3. Proiectul promis in 2020 in parteneriat cu CJ Galati de reabilitare a falezei Dunarii;
  4. Proiectele de amenajare a parcarilor din Micro 20 zona bloc J5, Micro 19 strada Laminoristilor si multe alte parcari mai mici;
  5. Demolarea garajelor foarte multe transformate in depozite de vechituri;
  6. Aleea pietonala de la P-uri ca zona de promenade ;
  7. Amenajarea parcarilor riverane.
  5
  13
  Raportează
 • postat de Galatean, din pacate
  Vineri, 16 Iulie 2021 14:41
  81.12.150.***
  3 miliarde si un sfert fezabilitatea???
  1
  20
  Raportează
 • postat de Alin
  Vineri, 16 Iulie 2021 13:19
  84.117.41.***
  Interesant cum i s-a luat proprietarului sau mostenitorilor dreptul de a-si recupera
  proprietatea
  0
  22
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 16 Iulie 2021 10:14
  5.2.205.***
  Ancora.....pardon.....vad ca mai devreme comentariul meu a generat o gramada de dislike-uri probabil unii postaci psd-isti nu inteleg.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Născut in 1943 pe str Domneasca
  Vineri, 16 Iulie 2021 07:47
  5.14.154.***
  Cum sa dărâmi o clădire veche?!? În centrul vechi!
  Chiar nu avem nimic de spus, noi, cetățenii, electoratul?!?
  Doar alegem și atât?!?
  1
  23
  Raportează
 • postat de Chiriac Cristinel
  Vineri, 16 Iulie 2021 07:46
  46.97.176.***
  Deja beneficiarii acestor lucrări sunt mai mult decat cunoscuti: Lemacons și Tancrad. N-ar fi nici o problemă dacă lucrările celelalte facute ar fi de buna calitate si Galatiul nu ar fi un oraș cu prea multe șantiere pe care nu se lucreaza preluate, ati ghicit tot de aceleasi firme. Nu consider ca se impune o astfel de parcare in zona Prefecturii pe bani publici
  1
  16
  Raportează
 • postat de Cosmin
  Joi, 15 Iulie 2021 23:43
  77.111.246.***
  Inca o casa frumoasa de pe Domneasca condamnata la demolare. Un primar a demolat casa de patrimoniu Sacomanu la scurt timp după 1989, altul a patronat construirea cladirii vapor a Primariei pe locul acesteia, iar actualul se pregateste sa o demoleze si pe cea de vizavi.

  Dar avizul Ministerului Culturii pentru aceasta noua demolare, cu incalcarea legii, a inca unei case de patrimoniu din zona istorica protejata a ”Axei Culturale Strada Domneasca”, a fost obtinut? Societatea civila galateana, cea a iubitorilor de case vechi si monumente de arhitectura, are ceva de zis?
  0
  21
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Joi, 15 Iulie 2021 16:02
  5.2.205.***
  Tot asa ca aia de la Potcoava? Inghesuita si mai mult goala decat plina.....nu de alta dar locuim acolo si avem si noi ochi sa vedem cat de folosita este parcarea aia.
  18
  23
  Raportează
 • postat de Nicu
  Joi, 15 Iulie 2021 12:40
  82.79.132.***
  DE CE nu se fac parcari supraterane multietajate pe structura metalica asa cum se construiesc in multe mari orase in tara (Brasov, Cluj, Bucuresti, Sibiu si altele) ? Sau in Galati trebuiesc construite numai din beton pentru ca betonul merge bine in Galati ? Mulpromisele parcari in cartiere unde sunt sau cand se vor construi ca doar primarul Pucheanu le-a promis si o vorba spune ca "O promisiune facuta este mai ceva ca o obligatie".
  Este "normal" sa faca parcare in spatele sediului PSD pentru ca sunt multe masini ale functionarilor BUGETARI multi sigur au si garaje rezidentiale carora nu le mai vine randul la demolare, iar restul locuitorilor din Galati nu au dreptul la un loc de parcare rezidential. Ce se mai aude cu inchirierea locurilor de parcare rezidentiale ? Sau si asta "a murit" din fasa ? Sau au trebuit cheltuiti niste bani cu vopseaua si celelalte materiale si manopera pentru marcarea locurilor de parcare ? Ca doar si acum cativa ani s-a mai intamplat o asemenea actiune care A FOST ABANDONATA.
  26
  41
  Raportează
 • postat de andrei
  Joi, 15 Iulie 2021 09:15
  5.2.209.***
  acolo s au cascat 2 surpari uriase acum 2saptamani...si astia vor sa faca parcare subterana...
  12
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.