Podul Galați - Giurgiulești, reabilitat

Podul Galați - Giurgiulești, reabilitat
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, că Podul Galați - Giurgiulești, pe DN 2B, construit în 1949, cu o lungime de 125 de metri, beneficiază de lucrări de reabilitare.

„Execuția lucrărilor a pornit chiar în iulie și se va încheia peste nouă luni. Aici se va consolida grinda cu zăbrele, tablierul va fi sablat și vopsit, placa de beton armat care susține calea pe pod va fi reparată, calea pe pod și trotuarele vor fi refăcute, se vor schimba parapetele pietonale și de siguranță, rampele de acces vor fi refăcute, iar picioarele podului vor fi protejate de un dig de piatră brută”, a precizat ministrul.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice, pentru proiectare și execuție „Consolidare pod pe DN2b km 149+841, peste Prut, la Galați – Giurgiulești” a fost încheiat, în septembrie 2019, un contract cu Luconsa BM.

În ceea ce privește Podul de la Oancea - Cahul, pe DN 26A, „Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfășura pe modelul podului de la Galați – Giurgiulești”, susține ministrul Drulă.

Citit 2668 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.