UPDATE. Lucrări contracronometru pentru redeschiderea Plajei Dunărea. Investiţie de 28 de milioane de lei (FOTO și VIDEO)
Foto: Marian Calestru

UPDATE. Lucrări contracronometru pentru redeschiderea Plajei Dunărea. Investiţie de 28 de milioane de lei (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Un adevărat maraton de lucrări contracronometru se desfăşoară, în prezent, la Plaja „Dunărea”, pentru ca zona de agrement să-i poată primi pe gălăţeni începând de sâmbătă, 31 iulie 2021, de la ora 9,00.

Drumul de acces către plajă se afla, joi dimineaţă, 29 iulie 2021, în plină reabilitare şi se pregătea un sens giratoriu. Se lucra de zor şi la amenajarea staţiei de transport public local care va deservi cele două trasee estivale, înfiinţate de SC Transurb SA. De asemenea, se făceau ultimele pregătiri la bazine, în zona plajei de nisip, erau amenajate spaţiile verzi, iar agenţii economici se ocupau de zonele de beach bar şi food court.

De sus, de pe treptele care fac legătura cu parcul de la Turnul Tv, zeci de gălăţeni priveau curioşi şi nerăbdători desfăşurarea de forţe de la Plajă.

În tot acest şantier dezlănţuit, presa a avut parte de un tur de prezentare a întregii investiţii care, conform datelor oficiale, se ridică la 28 de milioane de lei.

Conform datelor comunicate de Primăria municipiului Galaţi, la Plaja „Dunărea” s-au executat următoarele lucrări: refacerea completă a bazinului cu valuri, construirea unei piscine de relaxare cu tobogan pentru adulți, amenajarea unei piscine pentru copii dotată cu un ansamblu de tobogane, construirea de tobogane cu aterizare în piscină și tobogane cu aterizare lentă orizontală. De asemenea, s-au amenajat trei beach baruri pe plajă și unul în zona aqua park, o zonă de food court cu 11 puncte cu vânzare, o zonă care va fi destinată organizării unor evenimente, dotată cu scenă și un teren pentru activități sportive, vestiare, dușuri etc.

Plaja este dotată cu sisteme de umbrire, șezlonguri (aproximativ 600), hamace, perne puf pentru plajă, colace single și duble. S-au amenajat 120 de locuri de parcare și s-au înființat două linii speciale de autobuz. Suprafața amenajată este de 4 hectare, iar capacitatea maximă a bazei de agrement este de 3.500 de persoane.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 28 de milioane de lei (aproape 6 milioane de euro), proiectare și execuție, lucrările fiind realizare de asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Aqua Azur SRL.

Plaja va fi deschisă pentru public sâmbătă, 31 iulie 2021, la ora 9,00. Tarifele de acces la baza de agrement sunt astfel: intrarea la Aqua Park adulți – 35 de lei, de luni până joi, și 50 de lei de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 20 de lei, de luni până joi, și 25 de lei de vineri până duminică; intrarea la plaja de nisip adulți – 15 lei, de luni până joi, și 20 de lei, de vineri până duminică, iar copiii între 7 și 14 ani – 10 de lei, de luni până duminică. Copiii cu vârsta până în 7 ani au intrarea liberă.

Orarul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 9,00 și 21,00, iar accesul se va face pe la intrarea principală, dinspre Uzina de Apă.

În contextul pandemiei, numărul maxim de persoane care vor avea acces la baza de agrement va fi limitat la 1.500.

Vom reveni, pe tot parcursul zilei, cu informaţii utile referitoare la modul de acces şi la facilităţile pe care le oferă zona de agrement.

Imagini video: Marian Calestru

Foto: Anca Melinte

Foto: Marian Calestru

Mai multe imagini, VEZI AICI

Media

Marian Calestru
Citit 8969 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Iulie 2021 10:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.