Campionat naţional de cultură generală, la Galaţi. Cine ştie, câştigă!

Campionat naţional de cultură generală, la Galaţi. Cine ştie, câştigă!
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ediţia gălăţeană a Campionatului Naţional de cultură generală se va desfăşura anul acesta pe 18 septembrie. Evenimentul va avea două secţiuni distincte, o întrecere individuală şi un concurs pe echipe de două - patru persoane.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu astfel de concursuri, trebuie spus că modul în care se desfăşoară este standardizat la nivel mondial. Astfel, în proba individuală, vor fi 120 de întrebări, câte 15 din cele opt domenii clasice, care acoperă tot ceea ce reprezintă, în accepţiunea comună, cultură generală: istorie, artă/cultură, media (muzică/film/literatură), stil de viaţă, divertisment, ştiinţe, sport, mapamond. Timpul total rezervat pentru răspunsuri este de 90 de minute. Acelaşi tipar este valabil şi pentru concursul pe echipe, care va începe după încheierea celui individual, cu precizarea că în acest caz întrebările sunt ceva mai complexe, iar domeniile pot să interfereze. Întrebările sunt elaborate, la Bucureşti, de membrii Societăţii Române de Trivia, iar organizatorul ediţiei de la Galaţi este profesorul Nicu Daraban.

Concursul de la Galaţi va avea loc sâmbătă, 18 septembrie, de la ora 12.00, la Daily Pub, local situat lângă Parcul "Eminescu". Înscrierile se fac pe pagina de Facebook a grupului "Game of Trivia", până cel târziu vineri, 17 septembrie, ora 23.00. Participanţii sunt rugaţi să se prezinte cu un sfert de oră înainte de start, pentru repartizarea la mese şi studierea regulamentului de concurs. Nu se acceptă telefoane deschise sau altfel de materiale ajutătoare şi nici nu există variante de răspuns. Pentru încurajare, trebuie precizat că nimeni nu ştie toate răspunsurile, iar un loc fruntaş la un concurs naţional se câştigă cu răspunsuri corecte la aproximativ jumătate din întrebări.

Cine doreşte să participe şi vrea să ştie mai multe despre astfel de concursuri poate participa la ediţiile locale. Ceva mai relaxa(n)te decât competiţiile naţionale, acestea se desfăşoară săptămânal, în fiecare zi de joi, de la ora 19.00, tot la Daily Pub, gazdă primitoare a gălăţenilor pasionaţi de cultură generală de mai bine de cinci ani.

Concursuri de cultură generală se desfăşoară în lume în acest format din 2003, iar în România din 2012. Primul campionat naţional a avut loc la Galaţi în anul 2014, iar ediţia din 18 septembrie 2021 va fi cea de-a şaptea organizată local.

Citit 2495 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.