Fals preot, reținut pentru escrocarea a zeci de credincioși

Fals preot, reținut pentru escrocarea a zeci de credincioși
Din uşă în uşă, timp de un an
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un tânăr de numai 19 ani din municipiul Galați a reușit să păcălească, timp de mai bine de un an, zeci de persoane care au crezut că fac o faptă bună donând bani pentru cauze nobile, de genul înmormântării unor nevoiași sau construirii unei biserici.

Individul s-a dat drept preot și a mers din ușă în ușă sau a lansat în mediul online diverse apeluri, sub o identitate falsă, rugând oamenii, cărora le prezenta diverse documente falsificate, să îi dea bani. Pretextele erau dintre cel mai diverse, de la strângerea de fonduri în scop caritabil, la construirea unui lăcaș de cult. A reușit să păcălească destui credincioși cât să adune o sumă însemnată.

Recent, însă, tânărul a fost deconspirat, iar pe numele lui au început să se adune mai multe reclamații la poliție. Numai în baza sesizărilor primite, oamenii legii au stabilit că individul ar fi realizat un câștig din mila oamenilor de aproximativ 11.000 de lei. Suma ar putea fi însă mult mai mare, la fel ca și numărul celor păcăliți.

"Din cercetări, a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate. În urma percheziției domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând probabilitatea existenței și altor victime, întreg prejudiciul cauzat fiind mult mai mare și urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

În baza probelor administrate, polițiștii l-au reținut pe falsul preot, urmând a-l prezenta procurorilor cu propunere de arestare preventivă pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Citit 2352 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 03:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.