Şoferii acuză lipsa locurilor de parcare

Şoferii acuză lipsa locurilor de parcare
Evaluaţi acest articol
(32 voturi)

O problemă majoră în mai toate cartierele Galațiului o reprezintă lipsa locurilor de parcare, problemă de care se lovesc majoritatea șoferilor.

Numărul mașinilor crește de la o zi la alta, însă spaţiile de parcare amenajate nu ţin pasul cu "explozia" auto.

Mulţi gălăţeni avansează ca soluţii urgente ridicarea mașinilor abandonate prin oraș sau dărâmarea garajelor, mai ales că multe dintre acestea din urmă nu sunt folosite pentru mașini, ci pentru a depozita diverse bunuri. S-ar elibera astfel multe locuri de parcare, cu doar puțină implicare din partea autorităților, cred locuitorii Galaţiului.

Citit 3041 ori Ultima modificare Joi, 09 Septembrie 2021 22:00

13 comentarii

 • postat de Nelu
  Sâmbătă, 11 Septembrie 2021 10:28
  89.136.5.***
  La toate acestea se adaugă și Corupția, care face ca o persoana fără handicap sa obțină loc de parcare pentru handicap închipuit.
  De fapt PSD-im, PSD-im vă fu... Em de vă nenorocim.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Vica de pe 11 Siret
  Vineri, 10 Septembrie 2021 19:53
  95.76.3.***
  Este necesara instituirea metodei de a parca in afara orasului, pe platforme betonate amenajate de primarie, orasul nu poate absorbi toate masinile, nefiind proiectat pentru asa ceva!

  Stiu, unii o sa injure pentru aceasta idee, dar asta este realitatea, nefiind parcari si spatii suficiente pentru masina fiecarui cetatean, nu se pot bloca spatiile pietonale, carosabilul, spatiile administrative si comerciale, etc., asta insemnand blocarea orasului, care, in caz de o catastrofa, cutremur, inundatii, incendii etc., nu se va putea interveni!

  Asa ca, vine omul de la marlanoaia cu masina, opreste in parcarea amenajata la intrarile orasului, isi ia calabalacul marlanesc cu bidoane, gaini si alte produse de haleala, parcheaza masina cu bon platit la primarie, si isi continua drumul catre cotete, si cutii de chibrit, cu mijloace de transport in comun!

  Numai asa orasul va fi liber de locuit pentru toata lumea si se va reduce si poluarea, avand in vedere ca majoritatea acestor, asa zise masini, sunt niste rable pouluante!
  13
  4
  Raportează
 • postat de DAS
  Vineri, 10 Septembrie 2021 18:59
  89.137.230.***
  Stimati cetateni!
  Ca sa vedeti pana unde merge lacomia, nemernicia si prostia Primariei Galati va informez urmatoarele:

  - Parcarea aceea imensa de langa biserica Sf. Mina sau Pizzeria Pizzarela au facut-o cu plata si acum doar camioanele pentru marfa parcheaza acolo si in rest e goala. Cand era fara plata cum e normal lumea parca acolo si aveau toti loc.
  - Au pus parcare cu plata in fata la restaurant Alltime dar in spate e plin de masini si oamenii de la acele blocuri mai parcau si ei acolo
  - Parcarea de la sala sporturilor e cu plata si acolo venea tot romanul sa alerge si acum nu mai poate parca nici sportivii si nimeni
  - Parcarea de la casa de cultura au facut-o cu plata si sta goala

  Asta inseamna parcarea cu plata....parcarile stau goale si omul parcheaza pe unde apuca in timp ce politistii locali stau la panda ca sa va vaneze sa va ia banii.

  De parca orasul galati acest oras gri si rosu se compara cu orasul turistic Brasov unde e adevarat ca acolo in anumite zone trebuie dar nu in cartiere.

  Se vor face si mai multe parcari cu plata si in timp ce ele stau goale lumea nu are unde parca si va fi un haos.
  0
  12
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Vineri, 10 Septembrie 2021 16:13
  72.83.146.***
  Cine sa o faca, cine sa darame cazematele ce ocupa mii de locuri de parcare, pimaru????grija lui e sa jumuleasca galatenii cu aberanta initiativa de a plati parcarile…ai facut o analiza sa vezi cate autoturisme sunt in galati si cate locuri de parcare are galatii????
  Uitativa la braileni unde si primaria si consiliu judetean sant implicati si PREOCUPATI pentru cetatenii brailei.
  Galatiul ca si Braila este un oras portuar, miile de barci ale galatenilor sunt aciuate pe unde apuca fiind jecmaniti de pontonieri sau de alti snapani cu pontoane, ocupand faleza dunarii, GALATIUL NU ARE O MARINA PENTRU MIILE DE GALATENI, amatori de pescuit, autoritatile brailene, a construit, pentru braileni, PORT DE AMBARCATIUNI, ADAPOST PENTRU BARCILE PESCARILOR , HALA IN TOATA REGULA. SI INCA UNSPATIU DESTINAT CELOR CU AMBARCATIUNI, acolo se vede adevarata grija a edililor pentru cetatenii ce i au ales.
  Daca ,l am fi ales pe Stan primar, azi galatiul avea tunel pe sub dunare, inaintea brailenilor, si daramarea cazematele zise garaje incepute de el era finalizata, majoritatea consilierilor ce o are p.s.d. , au scornit aberatia cu plata locurilor de parcare, pentru a jecmani si mai mult populatia majoritar pensionara a galatiului, in loc sa i ajute pe cei ce i au ales.
  Noi suntem vinovati fiindca noi am ales intre un primar care a daramat garaje, facand locuri de joaca pentru copii si parcari pentru masini, vezi langa piata din micro 17, care a daramat sandramalele zise chioscuri, facand un parc minunat, vezi parcul de la spitalul de copii, si multe altele, dar sigur , primar fiind, azi aveam tunel pe sub dunare, tunel care ar fi scos galatiul din mocirla in care se scufunda.
  L
  4
  9
  Raportează
 • postat de lucian
  Vineri, 10 Septembrie 2021 15:48
  92.223.167.***
  Dupa ce ati transformat Galatiul in cel mai mare SAT din Romania, acum vreti sa-l transformati in cea mai mare parcare?
  Normal cand sunt prea multe masini pe strada, statul regleaza prin marirea taxelor si parcari cu plata. Multumim ca momentan nu s-au gandit la asta decat in parte!
  Oare cati dintre voi veti duce masinile in parcarile facute de primarie. Ca doar n-or fi gratis! Sunteti siguri ca primaria darama garajele de unde produce bani, ca sa faca parcari?
  Marea majoritatea nu sunt capabili sa parcheze in parcari, sunt parcarile goale. Langa parcarea goala strazile sunt pline de masini.
  Solutii ar fi, dar nu prin constructii de parcari.
  Si nu suntem noi cei care ar trebui sa gaseasca solutii!
  2
  4
  Raportează
 • postat de George
  Vineri, 10 Septembrie 2021 14:16
  109.166.134.***
  In poza se vede o epava
  8
  6
  Raportează
 • postat de Anda
  Vineri, 10 Septembrie 2021 13:57
  82.79.152.***
  Si va fi din ce in ce mai rau... Eu am dat 120 lei, am rezervat un loc insa jumatate din an stau in alt oras. Acel loc va fi ocolit de toti, va sta liber si restul masinilor una peste alta sau lasate in strada...
  9
  16
  Raportează
 • postat de DESPERADO
  Vineri, 10 Septembrie 2021 13:27
  81.12.149.***
  În campania electorală de la ultimile Alegeri locale, Pucheanu promitea că va executa 7 PARCĂRI AUTO în diferite Cartiere ale oraşului!
  Aţi văzut vreo Parcare începută până acum? Alegeţi-l în continuare! Alegeţi Ciuma Roşie "ca să vă fie bine"!
  9
  21
  Raportează
 • postat de Nick
  Vineri, 10 Septembrie 2021 12:43
  82.11.4.***
  Au sarit proprietarii de garaj in sus ca ei platesc si dreg, dar draga domnule, toti avem aceleasi drepturi, ori tu si ceilalti sunteti deosebiti de noi ceilalti, pentru ca si eu as plati 800 de lei pe an pentru un loc al cetatenilor dar trecut cumva in proprietate privata doar pentru ca platesti, dar eu nu am cum si atunci unde e egalitatea in drepturi a tuturor cetatenilor din acest oras? Daca in schimb s-ar face locuri de parcare cu taxe inseamna ca se va ajunge din nou de unde s-a plecat, adica nu ai garaj dar ai loc personal de parcare iar altul nu are, insa poate sa se introduca o taxa de 100 lei pe an pentru orice masina, dar sa aduni rablele de pe domeniul public si sa darami garajele si alte constructii inutile iar in locul loc construiesti parcari pentru oricine fara exceptii.
  12
  14
  Raportează
 • postat de 1000 de lei
  Vineri, 10 Septembrie 2021 12:05
  77.111.247.***
  Daca tot stiti ca in garajele alea nu exista nicio masina, inseamna ca stiti si ca proprietarii lor platesc impozit peste 800 de lei pe an pentru ele in timp ce marea majoritate a proprietarilor de autoturisme (dintre cei care cereti demolarea garajelor) nu accepta sa plateasca absolut niciun ban pentru un loc de parcare. Daca se merge pe principiul "celui care ofera mai mult" atunci cand vii cu niste pretentii, sa stabileasca Primaria 1000 de lei pe an taxa pentru un loc de parcare si, abia dupa ce, pentru fiecare masina din Galati va exista contract de plata a unui loc de parcare, sa fie demolate absolut toate garajele din Galati.
  32
  19
  Raportează
 • postat de Nicu
  Vineri, 10 Septembrie 2021 10:19
  5.13.151.***
  Cand se vor demola garajele din Micro 20 dintre blocurile din spatele statiei peco BKO ? In aceasta locatie Multe garaje sunt amplasate anapoda (cu spatii libere pentru EVENTUALE alte garaje) ? Si tot in Micro 20 in spatele blocului H3, domeniul public cuprins intre garaje si blocul H3 a fost ingradit si transformat in CURTI PRIVATE de catre unii locatari cu “initiativa” si “TRECERE” in Primaria Galati. Pentru ca altfel nu se explica cum de rezista de cel putin 25 de ani. In acest fel s-ar crea 50 - 60 de locuri de parcare.
  14
  18
  Raportează
 • postat de galatean
  Vineri, 10 Septembrie 2021 09:13
  91.216.52.***
  Haos peste tot cu parcarile...Dupa ce a inceput timid sa se imparta locuri de parcare cu plata, acum se iau masuri imbecile de a pune semne cu oprirea interzisa, fara sa se tina cont de locatarii blocurilor din jur.

  Cel mai bun exemplu este zona prelungirea Traian, unde de 2-3 zile sta politia locala sa informeze soferii ca nu se mai poate parca la strada pe banda 1. Dar toti locatarii blocurilor din jurul scolii 26, (blocuri K, W, I etc) unde parcheaza? pt ca in spatele blocului K sunt maxim 4-5 locuri de parcare, iar in rest e jale pt ca mai toti fug de parcarea cu plata de la nespalata si parcheaza tot printre stradute pe spatiu verde sau trotuar.
  Plus ca scolile ar trebui sa prevada un nr de locuri de parcare, iar la sc. 26 nu stiu unde se va mai parca de acum in colo.
  10
  22
  Raportează
 • postat de Alexutz
  Vineri, 10 Septembrie 2021 09:06
  5.2.205.***
  Nu este in interesul primariei sa se demoleze prea multe garaje pentru ca de acolo se aduna la buget o suma frumoasa din impozit mai ales de cand acesta pentru garaje s-a triplat, este undeva la 8-900 de lei pe an am inteles.
  S-au demolat dar prea putin pentru nevoile noastre.......sa fie impacata toata lumea.
  13
  21
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.