În weekend, Galaţiul devine capitala fanfarelor

În weekend, Galaţiul devine capitala fanfarelor
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" organizează sâmbătă şi duminică, 11 şi 12 septembrie, Festivalul Național de Fanfare "Iosif Ivanovici".

Ediția din acest an se va desfășura, începând cu ora 18,30, pe scena amplasată pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor.

Vor concerta opt fanfare și orchestre de marș și promenadă: Fanfara Militară a Forțelor Navale - Constanța; Orchestra "Valahia" - Giurgiu; Orchestra Mezzoforte Soul Music cu Ansamblul de dansuri "Perinița" - București, Otopeni; Fanfara "Atlantisz" - Ozun, Covasna; Fanfara din Chetriș - Iași; Ansamblul din Câmpia Turzii; Ansamblul de dansuri "Olympos" - Galați şi Fanfara "Valurile Dunării" - Galați. Lor li se vor alătura soliști vocali și balerini ai Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galați și ai Teatrului Național de Operă și Operetă "N. Leonard".

Repertoriile fanfarelor și orchestrelor au o mare diversitate, de la specific etnic, tradițional sau orchestrații după hituri, muzică de film sau lucrări clasice până la compoziții pentru fanfare.

"Accesul la eveniment se va face într-un perimetru bine stabilit, cu respectarea normelor sanitare de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 specificate în Hotărârea nr. 50/26.07.2021 a CNSU (purtarea măștii obligatorie, prezentarea unui certificat de vaccinare sau trecere prin boală, test antigen rapid negativ nu mai vechi de 24 ore sau test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore)", precizează organizatorii.

Citit 5859 ori Ultima modificare Vineri, 10 Septembrie 2021 23:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.