City Insurance, liderul pieței asigurărilor RCA, trimis oficial în faliment

City Insurance, liderul pieței asigurărilor RCA, trimis oficial în faliment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. și constatarea stării de insolvență a acesteia. Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA, cu 3 milioane de asigurați.

Conform unui comunicat remis de ASF, a fost respins planul de finanțare pe termen scurt și planul de redresare, și a decis retragerea autorizației de funcționare, constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului împotriva Societății de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A.

ASF informează că nu a fost făcută dovada documentată a modului în care Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A. va deține permanent fonduri proprii eligibile pentru a acoperi cerința de capital de solvabilitate și cerința de capital minim, precum și lipsa fondurilor proprii de bază eligibile, dată fiind și inexistența vărsământului la capitalul social.

A rezultat astfel că Planul de finanțare pe termen scurt și Planul de redresare sunt în mod evident neadecvate și nu asigură restabilirea situației financiare a societății și, pe de o parte, solvabilitatea societății este în continuă deteriorare iar, pe de altă parte, societatea se află în incapacitate vădită de plată.

Astfel, pentru că nu a venit nimeni să o salveze cu bani (150 milioane de euro în prima etapă), ASF a trimis oficial în faliment compania City Insurance, cel mai mare asigurator de RCA din România, care avea o cotă de piaţă de 45% şi avea emise 3 milioane de poliţe.

Acest faliment era aşteptat de piaţa asiguratorilor de mai mult timp, având în vedere situaţia de la City Insurance, comentează Mediafax.

În urma controlului, inclusiv internaţional, din primăvara acestui an, ASF a constatat că anumite extrase de cont prezentate de City Insurance erau false, iar banii nu existau. ASF spune că toate falsurile găsite în companie au fost semnalate organelor de anchetă.

City Insurance a crescut exponenţial după falimentul Astra Asigurări, o altă companie care vindea RCA, dar care a avut o situaţie financiară dezastruoasă. City Insurance a ajuns astfel să deţină aproape jumătate din piaţa RCA din România, pentru că vindea poliţele cu cel mai mic preţ.

Euroins, al doilea jucător de pe piaţa de RCA, cu o cotă la fel de mare, a primit infuzie de capital şi pentru moment merge înainte.

Citit 2422 ori Ultima modificare Vineri, 17 Septembrie 2021 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.