Fonduri europene de peste 275 milioane de euro

Fonduri europene de peste 275 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Agenţia pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) primește până la finele lunii octombrie cererile de finanţare pentru submăsura 17.1 "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor - pentru cultura toamnă 2020 și primăvară 2021 în sectorul vegetal și pentru polițele încheiate în anul 2021 în sectorul zootehnic", din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020. Fondurile disponibile pentru această submăsură sunt în valoare de 31,2 milioane de euro.
Tot până la sfârșitul lunii viitoare, mai exact până pe 29 octombrie, are loc prima sesiune din acest an de depunere a cererilor de finanţare pentru submăsura 9.1 "Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol" din PNDR 2020, bugetul alocat fiind de circa 6,77 milioane de euro.
Nu în cele din urmă, AFIR primește, până pe 26 noiembrie, cererile de finanţare pentru submăsura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri", pentru submăsura 6.3 "Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici", submăsura 16.4 "Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare" și submăsura 16.4a "Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare - sectorul pomicol". Fondurile totale disponibile pentru aceste submăsuri totalizează 237 milioane de euro, din care 56,1 milioane de euro se adresează fermierilor din zona montană, în cazul sM 6.1, respectiv, 6.3.

Citit 761 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro