Lacul din centrul Galațiului

Lacul din centrul Galațiului
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Parcarea de la blocurile Siret, din centrul Galațiului, situată lângă sediul Institutului de Proiectări Județean, se transformă în lac la fiecare ploaie, ne scrie Alexandra Vrabie, care sugerează că "Primăria ar trebui să finanțeze programul <Prima barcă> sau măcar <Prima pereche de cizme de cauciuc>" pentru locuitorii din zonă.
"La fiecare ploaie, fie și de doar câteva minute, parcarea blocurilor Siret se transformă în lac și zona devine aproape necirculabilă. Există o canalizare, plasată în partea înaltă a parcării, însă asfaltul este foarte denivelat și adună apa în părțile tasate. După ploaie, apa rămâne acolo cu zilele, daca nu se apucă vecinii de pompat apa, în timpul lor liber și cu echipamentul lor. Stăm în centrul orașului și avem condiții mai proaste ca în pădure. Primăria Galați ar trebui să finanțeze programul <Prima barcă> sau măcar <Prima pereche de cizme de cauciuc>, dacă nu este capabilă de altceva - nu se poate ieși din parcare fără să te umpli pe picioare și pe încălțăminte de apă, de noroi și, când se usucă, de praf. Primăria nu face nimic, deși suntem mulți dintre vecini nemulțumiți de acest aspect", ne-a scris cititoarea noastră, atașându-ne și câteva fotografii.
În contextul în care, în acest weekend, unul dintre cele mai citite texte de pe site-ul "Vieții libere" a fost cel referitor la apa meteorică facturată de Apă Canal, putem spune - glumind amar - că există și o parte bună în această situație: deoarece apa care băltește în parcare n-a ajuns în sistemul de canalizare, înseamnă că e gratis, adică locatarii din zonă nu mai trebuie să o și plătească. Sperăm însă ca autoritățile care ne citesc să ia măsuri pentru remedierea problemei.

Citit 7601 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 00:19

3 comentarii

 • postat de Poseidon fără trident
  Miercuri, 22 Septembrie 2021 09:39
  86.126.172.***
  Eu cred totuși că locatarii din această zonă ar trebui să se declare mulțumiți, deoarece pot lua lecții de înot gratis, cei cu probleme de sănătate pot face băi de nămol, evident tot gratuit, fară să mai pomenesc de schi nautic, înot sincron cu vecinii, sau poate pescuit de perle. Deci rugăm organele competente ale urbei, să ,,multiplice" astfel de zone care pot avea chiar interes turistic.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Cetăţean
  Marți, 21 Septembrie 2021 15:37
  92.83.34.***
  Mai avem Institutul de Proiectări???!!! Din câte ştiu, a fost cumpărat şi transformat în ruină...........
  1
  8
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Marți, 21 Septembrie 2021 12:51
  78.96.81.***
  nimic nou.....la fel se intampla si in micro 21,in zona parcarii din fata cladirii unde a functionat Posta Romana,acum imprejmuita cu gard de un "privat".....la fiecare ploaie,trotuarul ramsa liber pietonilor este o balta efectiv....plus trecerile de pietoni spre Otelarilor si in fata blocului D 13.......toata apa se aduna acolo si balteste zile.Trebuie sa faci slalom sa traversezi sau....sa treci direct prin apa,cum fac cei mici care nu pot tzopai printre baltoace.Halal lucrarea lu' peste profesional prajit a celor care au "modernizat" b-dul Otelarilor si strazile adiacente.......
  1
  20
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro