Lacul din centrul Galațiului

Lacul din centrul Galațiului
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Parcarea de la blocurile Siret, din centrul Galațiului, situată lângă sediul Institutului de Proiectări Județean, se transformă în lac la fiecare ploaie, ne scrie Alexandra Vrabie, care sugerează că "Primăria ar trebui să finanțeze programul <Prima barcă> sau măcar <Prima pereche de cizme de cauciuc>" pentru locuitorii din zonă.

"La fiecare ploaie, fie și de doar câteva minute, parcarea blocurilor Siret se transformă în lac și zona devine aproape necirculabilă. Există o canalizare, plasată în partea înaltă a parcării, însă asfaltul este foarte denivelat și adună apa în părțile tasate. După ploaie, apa rămâne acolo cu zilele, daca nu se apucă vecinii de pompat apa, în timpul lor liber și cu echipamentul lor. Stăm în centrul orașului și avem condiții mai proaste ca în pădure. Primăria Galați ar trebui să finanțeze programul <Prima barcă> sau măcar <Prima pereche de cizme de cauciuc>, dacă nu este capabilă de altceva - nu se poate ieși din parcare fără să te umpli pe picioare și pe încălțăminte de apă, de noroi și, când se usucă, de praf. Primăria nu face nimic, deși suntem mulți dintre vecini nemulțumiți de acest aspect", ne-a scris cititoarea noastră, atașându-ne și câteva fotografii.

În contextul în care, în acest weekend, unul dintre cele mai citite texte de pe site-ul "Vieții libere" a fost cel referitor la apa meteorică facturată de Apă Canal, putem spune - glumind amar - că există și o parte bună în această situație: deoarece apa care băltește în parcare n-a ajuns în sistemul de canalizare, înseamnă că e gratis, adică locatarii din zonă nu mai trebuie să o și plătească. Sperăm însă ca autoritățile care ne citesc să ia măsuri pentru remedierea problemei.

Citit 8021 ori Ultima modificare Marți, 21 Septembrie 2021 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.