Cabinetul Cioloș a fost respins în Parlament

Cabinetul Cioloș a fost respins în Parlament
Foto: Inquam Photos/Ilona Andrei
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Guvernul Dacian Cioloș nu a reușit să obțină numărul necesar de voturi pentru a fi învestit. În Parlament, miercuri, au fost 88 de voturi "pentru", iar, ca să fie învestit, Cabinetul USR avea nevoie de 234 de voturi. "Împotrivă" au votat 184 de parlamentari, iar liberalii și parlamentarii UDMR au fost prezenți în sală, dar nu au votat.

De altfel, președintele PNL, Florin Cîțu, a menționat că este responsabilitatea premierului desemnat să îşi facă majoritate, iar liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat faptul că parlamentarii ar trebui să-şi ceară scuze de la cei care i-au trimis în Parlament. "Acum un an, în campanie electorală, nu am promis conflicte interminabile, nu am promis instabilitate, nu am promis nesiguranţă şi haos social", a declarat Hunor.

La rândul său, premierul desemnat, Dacian Cioloș, a spus, după rezultatul votului, că USR și-a făcut datoria și "rămânem cu responsabilitatea de a contribui la găsirea unei soluții, dar e important ca și celelalte forțe să își asume responsabilitatea că au stat pe margine".

El a fost contrat puternic, prin discursuri, de reprezentanții PSD și AUR. Președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, este de părere că "nu se mai poate aşa. Trebuie să facem altceva, trebuie ca politicienii să facă un pas în spate şi să aducem specialişti şi experţi în sănătate care să vină urgent cu un proiect prin care să reducem numărul de morţi", iar copreședintele AUR, George Simion, a opinat că nominalizarea lui Cioloş pentru funcţia de premier a fost o pierdere de timp.

În acest context, președintele Klaus Iohannis trebuie să convoace din nou consultări cu partidele parlamentare și să facă apoi o nouă propunere de premier.

Citit 1421 ori Ultima modificare Joi, 21 Octombrie 2021 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.