Dezastru pentru Australia la Cupa Mondială de rugby

Dezastru pentru Australia la Cupa Mondială de rugby
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

După trei meciuri disputate în Cupa Mondială de rugby, selecționata Australiei este virtual eliminată. În weekendul precedent, ”wallabies” au fost surclasați de Țara Galilor: 6-40, într-un joc din Grupa C în care nu au reușit să marcheze niciun eseu, însă, cu o săptămână mai înainte, cangurii au fost învinși și de Fiji, astfel încât dubla campioană mondială este pe cale să înregistreze o adevărată contraperformanță. De altfel, niciodată în istoria Cupei Mondiale, australienii nu au părăsit competiția încă din faza grupelor.

În paralel, în Grupa B, din care fac parte și ”stejarii” români, derby-ul dintre Irlanda și Africa de Sud a fost adjudecat de echipa europeană: 13-8, la capătul unui joc fizic. Pe Stade de France din Saint-Denis, lidera clasamentului mondial IRB a luat o opțiune serioasă pentru câștigarea grupei, însă mai are de susținut un examen pe 7 octombrie, în fața Scoției. Până atunci, sâmbătă, 30 septembrie, la Lille, ”ciulinii” vor întâlni selecționata noastră, într-un alt joc în care, cel mai probabil, se va pune doar problema scorului.

În Grupa A, Italia a depășit, până în prezent, codașele Namibia și Uruguay. ”Azzurii” vor încerca marea cu degetul în următoarele două confruntări care urmează, cele cu Noua Zeelandă și cu Franța, dar, cel mai probabil, aceste două ultime echipe vor obține biletele de calificare în faza eliminatorie a competiției, în ordine inversă.

Nu în ultimul rând, Grupa D propune cel mai încins final posibil, trei selecționate aflându-se, încă, în lupta pentru a doua poziție din clasament. După ce a pierdut primul joc cu Anglia, Argentina a revenit, a trecut de selecționata Samoa cu 19-10 și se află în cea mai favorabilă postură pentru a obține calificarea. Totuși, după un meci ce se anunță facil cu Chile, ”pumele” sud-americane se vor duela, pe 8 octombrie, la Nantes, cu Japonia, într-un meci decisiv. Pentru niponi, însă, mai întâi, urmează jocul cu Samoa...

Ulterior, partidele din sferturile de finală sunt programate în weekendul 14-15 octombrie, la Marsilia și în Saint-Denis, o suburbie a Parisului. La această dată, conform specialiștilor, trei echipe se anunță mari favorite la succesul final: campioana en-titre, Africa de Sud, Franța și Irlanda. La mică diferență, potrivit cotelor oferite de bookmakeri, se află și selecționata Noii Zeelande - All Blacks, iar toate patru se regăsesc în partea superioară a tabloului competiției.

Citit 8756 ori Ultima modificare Vineri, 29 Septembrie 2023 18:20

1 comentariu

  • postat de Catalin
    Duminică, 01 Octombrie 2023 09:00
    86.123.72.***
    Romania e cea mai buna....infrangeri categorice
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.