După patru ani, tenisul a revenit în China

După patru ani, tenisul a revenit în China
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După încheierea US Open, în mod tradițional, circuitul profesionist de tenis masculin se mută pe hard, pe tărâm asiatic, cu precădere în China. Însă, pandemia, politica strictă anti-COVID a Guvernului de la Beijing, dar și dispariția jucătoarei Shuai Peng au făcut ca turneele de acolo să revină de-abia după patru ani în circuit. După o serie de jocuri în Cupa Davis, la Chengdu a câștigat germanul Sașa Zverev, într-o finală de trei seturi cu rusul Roman Saffiulin (ATP 41), în vreme ce la Zhuhai s-a impus un alt rus, Karen Khachanov (ATP 14).

La începutul acestei săptămâni, la Astana, în Kazahstan, a obținut victoria francezul Adrien Mannarino (ATP 34), care a dispus cu 4-6, 6-3, 6-2 de americanul Sebastian Korda (ATP 28), în vreme ce, la data redactării articolului, eram în așteptarea unei finale deosebit de interesante, cea de la Beijing. Partida s-a disputat, miercuri, între doi tenismeni din top 10, Daniil Medvedev și Jannik Sinner, după ce ultimul dintre aceștia l-a depășit, în semifinale, pe liderul mondial, Carlos Alcaraz. "Etapa" asiatică se va încheia cu turneele programate succesiv la Shanghai (Rolex Masters) și, apoi, cu openul japonez de la Tokyo.

În paralel, fetele au fost, ca de obicei, mai "harnice" și chiar au călătorit mai mult. În septembrie, cehoaica Barbora Krejcikova (WTA 12) a câștigat la San Diego, iar americanca Ashlyn Krueger (WTA 73) s-a impus, surprinzător, la Osaka. Apoi, a venit rândul grecoaicei Maria Sakkari să obțină titlul de la Guadalajara, cel mai important turneu al lunii precedente, în vreme ce chinezoaica Wang Xiyu (WTA 37) s-a impus acasă, la Guangzhou. Nu în ultimul rând, la Tokyo a obținut victoria Veronika Kudermetova (într-o finală cu Jessica Pegula), iar la Ningbo a triumfat tunisiana Ons Jabeur.

În aceste zile se dispută turneul de 1.000 de puncte de la Beijing, cu Arina Sabalenka și Iga Swiatek pe "afiș", urmând ca periplul asiatic al celor mai bune jucătoare de tenis să continue, săptămâna viitoare, la Zhengzhou, Hong Kong și Seul. Ultima întrecere din China va debuta pe 16 octombrie, la Nanchang, într-o perioadă în care este programat și turneul de la Cluj-Napoca (Transylvania Open), dar și o competiție similară (de 250 de puncte) în Tunisia, la Monastir.

Citit 506 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2023 15:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.