Deocamdată, Brest și Girona fac... poze cu clasamentele

Deocamdată, Brest și Girona fac... poze cu clasamentele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Campionatul de fotbal din Anglia, Premier League, a început un nou sezon tot așa cum s-a încheiat și cel precedent, cu Manchester City în mare formă. Băieții lui Pep Guardiola au șase victorii din tot atâtea etape disputate, însă ar putea reînnoda rivalitatea cu Liverpool, o echipă în revenire ca joc, dar și ca rezultate. Pe locul trei se află revelația Brighton, însă, deja, teamul pregătit de Roberto de Zerbi a trecut în categoria certitudinilor. Londonezii de la Arsenal și Tottenham își împart locurile patru și cinci, după un derby viu, încheiat la egalitate: 2-2, în vreme ce Manchester United este încă în faza de ”căutări”, cu doar trei victorii și tot atâtea înfrângeri. Dintre favoritele tradiționale, Chelsea este, în continuare, de nerecunoscut, pe locul 14, mai aproape de retrogradare.

Dacă, în Franța, lider este  Brest, dar PSG pare să-și fi revenit, după ce și-a zdrobit, cu 4-0, marea rivală din sud, OM, în Germania, Bayern Munchen a preluat deja ”hățurile” și conduce după cinci etape și șapte reușite ale lui Harry Kane, în așteptarea meciului important din weekend, de la Leipzig. Totuși, bavarezii au remizat cu Bayer Leverkusen, iar ”farmaciștii” lui Xabi Alonso au acumulat, la rândul lor, 13 puncte în clasament.

În Serie A, Inter și-a ”călcat în picioare” rivalii de la Milan, 5-1 în Derby della Madonnina și conduce cu maximum de puncte după cinci runde. Lecce este surpriza de pe locul trei, iar Juventus a închinat steagul la Reggio Emilia: 2-4, după un start mai bun de sezon. Trupele romane au debutat cu stângul în actuala stagiune: Lazio are doar patru puncte, AS Roma cinci și nici campioana din Napoli nu se simte extraordinar, cu doar opt puncte acumulate, din 15 posibile.

Nu în ultimul rând, în liga spaniolă avem o dominație catalană. Campioana FC Barcelona este urmată, după șase etape, de vecinii de la Girona, ambele trupe având câte 16 puncte și câte 16 goluri marcate. Real Madrid a coborât pe trei, după derbyul local pierdut în fața lui Atletico: 1-3, iar Sevilla este, ca și anul trecut, în subsolul clasamentului, cu doar patru puncte, dar cu un meci mai puțin disputat.

După etape intermediare desfășurate în cursul acestei săptămâni, în Italia și Spania, Top 5 campionate europene programează, sâmbătă, 30 septembrie, mai multe dispute de atracție, dintre care am reținut, pe lângă jocul din Bundesliga: Tottenham - Liverpool, Monaco - Marseille, Girona - Real Madrid, sau Milan - Lazio.

Citit 591 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.