Au reînceput jocurile din Euroligă și din Eurocup

Au reînceput jocurile din Euroligă și din Eurocup
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Euroliga de baschet masculin (Turkish Airlines Euroleague), sezonul 2023-2024, a programat meciurile etapei inaugurale în intervalul 5-6 octombrie. Practic, la start sunt aceleași 18 formații care au participat și la ediția precedentă a competiției, din nouă țări, pe baza unui sistem de desfășurare mai complicat, în special bazat pe invitații permanente. Astfel, celor patru participante din Spania (Barcelona, Baskonia, Real Madrid și Valencia), li se alătură câte două echipe din Franța (Lyon-Villeurbanne și Monaco), Germania (Alba Berlin și Bayern), Grecia (Olympiakos și Panathinaikos), Italia (Milano și Virtus Bologna), Serbia (Partizan și Steaua Roșie), Turcia (Anadolu Efes și Fenerbahce), dar și Maccabi Tel Aviv din Israel și lituanienii de la Zalgiris Kaunas.

Sistemul de desfășurare a competiției este unul clasic în sezonul regulat, în sistem "fiecare cu fiecare" tur-retur, iar primele opt clasate după 34 de etape acced în faza eliminatorie a turneului.

În paralel, tot în această săptămână au debutat jocurile și în a doua competiție baschetbalistică europeană, BKT Eurocup, în care participă și campioana României, "U" BT Cluj-Napoca. Ardelenii fac parte dintr-o grupă în care se mai află alte nouă echipe, din țări cu mare tradiție sub inel: Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Muntenegru, Polonia, Spania și Turcia. Partida de debut a clujenilor a avut loc pe teren propriu, în compania celor de la Turk Telekom, iar jocurile campioanei noastre pot fi urmărite pe canalele Prima Sport.

Citit 595 ori Ultima modificare Vineri, 06 Octombrie 2023 20:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.