Finanțări pentru infrastructura iluminatului public

Finanțări pentru infrastructura iluminatului public
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de luni, 25 octombrie, UAT-urile gălățene (comune, orașe, municipii) pot depune cereri de finanțare în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice a infrastructurii de iluminat public, prin aplicația pusă la dispoziție pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.

Sesiunea de finanțare are un buget de 500 de milioane de lei și se adresează UAT-urilor care pot beneficia de fonduri pentru îmbunătățirea sistemului de iluminat public stradal prin folosirea unor tehnologii mai eficiente care să reducă semnificativ consumul de energie și, implicit, factura publică. Finanțarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile ale unui obiectiv de investiție și în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanți.

Finanțarea se acordă în funcție de categoria unității administrativ-teritoriale și este cuprinsă între maximum 1 milion de lei (pentru comune cu o populație de până la 5.000 de locuitori) și maximum 6 milioane de lei (pentru municipii de rang I, cum este Galațiul). Există și excepția numită București, singurul municipiu de rang 0, pentru care finanțarea poate ajunge până la 25 de milioane de lei.

Citit 848 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.