Noi tot vrem pământ... pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră

Noi tot vrem pământ... pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La finele lunii februarie 2021, când autoritățile gălățene au cerut din nou Guvernului României terenul pentru a construi drumul prin curtea Poliției de Frontieră, erau convinse că e doar o chestiune procedurală. Ei bine, au trecut opt luni de atunci, dar decizia guvernamentală se lasă așteptată.

Nu puțini sunt gălățenii care, în ultima perioadă, ne-au întrebat care este situația mult-promisului drum prin curtea Poliției de Frontieră. Nimic nou, din păcate.
Așa cum v-am informat, în cei cinci ani și jumătate, în care a avut terenul la dispoziție,  Primăria nu a reușit să construiască drumul, ci doar să execute măsurile compensatorii care i-au fost impuse pentru a primi suprafața respectivă. Adică, să-i refacă Poliţiei de Frontieră împrejmuirile, poarta, bariera şi punctul de control acces, reţeaua de drumuri, să repoziţioneze conductele de gaze şi apă, să refacă branşamentele, reţelele de canalizare şi electrice, să amenajeze o staţie mobilă de carburanţi şi o nouă rampă de spălare pentru vehiculele speciale din dotarea Poliţiei. Pentru că termenul de realizare a arterei de acces a expirat, terenul a revenit de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Așa cum era prevăzut în Hotărârea Guvernului (HG) nr. 434/2015, prin care ne-a fost transmis acest teren.
În februarie anul acesta, consilierii locali au aprobat o cerere adresată Guvernului României privind trecerea unei părţi din imobilul ”sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi”, în vederea realizării celebrului drum. Hotărârea de Guvern de care era nevoie încă nu a apărut, după cum ne-au comunicat autoritățile locale. În aceste condiții, e greu de spus dacă și mai ales când se va putea finaliza acest proiect.

Citit 4395 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 18:16

6 comentarii

 • postat de ro
  Luni, 01 Noiembrie 2021 22:16
  5.13.162.***
  Solutii, evident ca sunt. Numai ca lipseste vointa .... politica. Sau, mai bine spus, este "impotenta politica", pentru ca politica este pentru alesi, nu pentru oras si cetatenii lui.
  Pod peste valea Tiglinei, in continuarea falezei, a fost pe machetele orasului inca din anii '70. Ca nu s-a facut arata cel putin lipsa de viziune, la fel ca drumul care se tot promite si nu se face....
  0
  2
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 30 Octombrie 2021 13:40
  86.124.119.***
  @Sandu, exact la asta mă gândeam și eu!
  Un pod hobanat cu intrare pe pod din curba Falezei, pe deasupra Uzinei de apă nr 1 până la sensul giratoriu de la Turnul tv.
  Iar sediul Poliției de frontieră relocat undeva prin zona portului, sau în zona parcului industrial,deoarece teren este și pt sediu și pt parcul auto și este și aproape de granița UE cu Republica Moldova și Ucraina.
  Deci, făcând acel pod hobanat până-n Turnul tv, se mai descongestonează și traficul de ieșire de la bac spre oraș.
  P. S.
  Pt asemenea lucrări de anvergură și utilitate publică, îți trebuie: viziune, voință politică și specialiști luați în considerare de către politic.
  Bani, se găsesc prin fonduri europene, numai să se găsească acea viziune despre care spuneam mai sus în comentariu.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Sandu
  Vineri, 29 Octombrie 2021 21:45
  95.77.107.***
  Deci cum se spune "si f... , si cu banii cheltuiti/luati"! Pai la cate se insirau acolo se construia un pod hobanat peste toata curtea PF, cu sens giratoriu si o iesire spre/la nivelul restaurantului din Turnul TV, pentru a servi cafeaua la inaltime, de catre utilizatorii drumului!
  0
  26
  Raportează
 • postat de rodax
  Vineri, 29 Octombrie 2021 21:28
  92.83.34.***
  cineva in aceasta speta nu-si face datoria si ar trebui sanctionat.
  0
  20
  Raportează
 • postat de Terente...de la Galati
  Vineri, 29 Octombrie 2021 20:55
  89.136.187.***
  Mafia nu doarme: se uita din varful Turnului si vede unduirea mirifica a Dunarii, pe sub viitorul pod si in gand pritoceste la cum va arata ansamblul de viloace orientate cu fata spre rasaritul de soare , itindu-se printre aburii apelui batranului fluviu. In nici un caz, nu-si doresc ca un drumeag pt. muritorii de rand, sa le tulbure somnul de dimineata.
  1
  17
  Raportează
 • postat de Dax
  Vineri, 29 Octombrie 2021 19:07
  109.166.130.***
  Mama mia .. Cati bani irositi :/ ... De fapt ... furati . :(
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.