Noi tot vrem pământ... pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră

Noi tot vrem pământ... pentru drumul prin curtea Poliţiei de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La finele lunii februarie 2021, când autoritățile gălățene au cerut din nou Guvernului României terenul pentru a construi drumul prin curtea Poliției de Frontieră, erau convinse că e doar o chestiune procedurală. Ei bine, au trecut opt luni de atunci, dar decizia guvernamentală se lasă așteptată.

Nu puțini sunt gălățenii care, în ultima perioadă, ne-au întrebat care este situația mult-promisului drum prin curtea Poliției de Frontieră. Nimic nou, din păcate.

Așa cum v-am informat, în cei cinci ani și jumătate, în care a avut terenul la dispoziție,  Primăria nu a reușit să construiască drumul, ci doar să execute măsurile compensatorii care i-au fost impuse pentru a primi suprafața respectivă. Adică, să-i refacă Poliţiei de Frontieră împrejmuirile, poarta, bariera şi punctul de control acces, reţeaua de drumuri, să repoziţioneze conductele de gaze şi apă, să refacă branşamentele, reţelele de canalizare şi electrice, să amenajeze o staţie mobilă de carburanţi şi o nouă rampă de spălare pentru vehiculele speciale din dotarea Poliţiei. Pentru că termenul de realizare a arterei de acces a expirat, terenul a revenit de drept în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Afacerilor Interne - Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi. Așa cum era prevăzut în Hotărârea Guvernului (HG) nr. 434/2015, prin care ne-a fost transmis acest teren.

În februarie anul acesta, consilierii locali au aprobat o cerere adresată Guvernului României privind trecerea unei părţi din imobilul ”sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi”, în vederea realizării celebrului drum. Hotărârea de Guvern de care era nevoie încă nu a apărut, după cum ne-au comunicat autoritățile locale. În aceste condiții, e greu de spus dacă și mai ales când se va putea finaliza acest proiect.

Citit 4992 ori Ultima modificare Vineri, 29 Octombrie 2021 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.