Sus centurile, Rutiera e cu ochii pe noi

Sus centurile, Rutiera e cu ochii pe noi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă operaţiunea Centura a luat sfârşit, Poliţia Rutieră avertizează:

„Înainte de a se gândi la amendă, conducătorii auto trebuie să fie conştienţi că majoritatea maşinilor dotate cu airbaguri, condiţionează declanşarea acestora de purtarea centurii de siguranţă”.

„Aşadar,  centura este un amănunt obligatoriu pentru salvarea vieţii ocupanţilor maşinii”, a explicat Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Din păcate, nu toţi şoferii gălăţeni au privit problema în acest mod, rutierii dând 922 de amenzi conducătorilor auto şi 18 - pasagerilor. Au fost controlate 11.870 de maşini, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 5.600 lei.

Doar 10 la sută dintre şoferii controlaţi în judeţul Galaţi nu purtau centuri, procent sensibil mai mic decât cel înregistrat în intervalul octombrie-noiembrie, când 18 la sută din şoferi comiteau această contravenţie. 

„Cu toate acestea, procentul este imens în raport cu statele vestice din cadrul Uniunii Europene, unde conducătorii auto surprinşi fără centură sunt în procent de sub 1 la sută”, ne-a asigurat comisarul Cojocaru.

Citit 1318 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.