Ce înseamnă ”metoda Loverboy” și cum se pot apăra tinerii de pericolele de pe net?

Ce înseamnă ”metoda Loverboy” și cum se pot apăra tinerii de pericolele de pe net?
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Marți, 16 noiembrie 2021, între orele 18,30 și 20,30, liceenii sunt invitați să participe la un eveniment online despre prevenirea traficului de persoane – Campania „19 ZILE DE ACTIVISM” implementată de FICE-UNESCO. Evenimentul este organizat la solicitarea Colegiului Național „Mihai Viteazul” și a Colegiului Național „I.L. Caragiale” din București. Minorii sunt cel mai vulnerabil grup în fața tentativelor de recrutare în mediul online, în special în fața metodei de recrutare ”Loverboy”.

Persoane rău intenționate stabilesc o relație afectivă cu viitoarele victime, seducându-le, cu scopul de a le exploata sexual. Raportul din 2020 al Comisiei Europene arată că numărul de copii români exploatați în spațiul UE a crescut de 10 ori în ultimii doi ani de raportare. Cei interesați pot participa la eveniment completând formularul de înscriere accesibil AICI sau pot să urmărească live evenimentul pe pagina de Facebook a proiectului Stop-AT și pe paginile co-organizatorilor: Freedom House România, Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică, G4Media, PressHub, EduPedu, Valoare Plus, Consiliul Tineretului din România, Consiliul Național al Elevilor, Asociația Cultural Socială Economica Christiana.

Evenimentul este organizat cu sprijinul consorțiului proiectului STOP-AT (Semnalăm Traficul, Oprim Pericolul – AntiTrafic), finanțat de Active Citizens Fund România și al proiectului „Combaterea Dezinformării și Racolării Online” finanțat de Comisia Europeană.

Citit 1816 ori Ultima modificare Vineri, 12 Noiembrie 2021 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.