Vânzătorul de bani falși, 30 de zile după gratii

Vânzătorul de bani falși, 30 de zile după gratii
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Marian Buzățălu, gălățeanul reținut zilele trecute după ce a fost prins cu o însemnată sumă de euro falși, își va petrece următoarele 30 de zile în arestul Poliției.

Procurorii DIICOT au reușit să obțină arestarea bărbatului în vârstă de 35 de ani, Tribunalul apreciind că "afacerile" care l-au adus pe acesta în boxa acuzaților prezintă un pericol social destul de grav cât să îl încarcereze. Buzățălu, care a și contestat dispoziția instanței, apreciind-o ca prea severă, este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, toate în formă continuată.

Tânărul ar fi membru al unei rețele, care, de puțin timp, începuse să furnizeze pe piața valutară din Galați euro falși. Banii, bancnote în cupiura de 50 și, respectiv, 100 de euro, erau fabricați în Italia și trimiși în țară prin intermediul firmelor de transport, ascunse în colete cu haine sau alte obiecte. Banii erau ulterior plasați pe piață, prin schimburi valutare la colț de stradă, pentru a se evita casele autorizate, unde falsurile ar fi fost depistate rapid. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, între furnizorul din Italia și distribuitorul din Galați au apărut unele neînțelegeri, motiv pentru care, zilele trecute, Buzățălu a mers la o societate de transport pentru a-i trimite italianului un colet în care erau aproape 26.000 de euro falși. Returul avea să se finalizeze prost pentru el, deoarece polițiștii de la Crimă Organizată au fost pe fază și l-au prins în flagrant. Banii erau ascunși într-o jucărie de pluș și au fost confiscați, la fel ca și alte sume de bani, telefoane și droguri găsite la perchezițiile domiciliare care au urmat.

Citit 655 ori Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 18:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.