UPDATE Bancnote euro "fabricate" în Italia, plasate la colț de stradă în Galați (VIDEO)

UPDATE Bancnote euro "fabricate" în Italia, plasate la colț de stradă în Galați (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

UPDATE. Gălățeanul reținut zilele trecute după ce a fost prins cu o însemnată sumă de euro falși își va petrece următoarele 30 de zile în arestul Poliției [detalii]


Constituire a unui grup infracțional organizat, punere în circulație de valori falsificate, înșelăciune și efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, toate în formă continuată, sunt faptele de care este acuzat un gălățean în vârstă de 35 de ani, prins în flagrant de polițiștii de la Crimă Organizată, în timp ce trafica o jucărie umplută, la propriu, cu aproape 26.000 de euro.

Afacerea gălățeanului era una "tânără", fiind începută în toamna acestui an, potrivit informațiilor deținute de polițiști la acest moment. Bărbatul s-a înțeles cu câțiva cunoscuți să pună bazele unei "întreprinderi", prin care se angajau să aducă în România, din Italia, bancnote de 50 și 100 de euro, falsificate, pentru a le plasa pe piață și a obține astfel profituri consistente. Nu au vizat casele de schimb valutar, unde falsurile ar fi fost rapid detectate, ci s-au bazat pe disperarea clienților dornici să cumpere rapid euro, la colț de stradă, și eventual la un preț un pic mai mic decât cel al pieței.

"Acționând în cadrul structurii infracționale organizate, membrii acesteia și-au împărțit rolurile în vederea derulării eficiente a activității infracționale. Astfel, unul dintre membri avea rolul de a procura pe teritoriul Italiei bancnotele falsificate pe care apoi le remitea celorlalți, în scopul introducerii pe teritoriul României, prin intermediul societăților de transport pe ruta Italia - România, acestea fiind disimulate în diferite colete ce conțineau obiecte vestimentare sau alimentare. Liderul grupării era cel care depozita bancnotele și care a plasat o parte dintre acestea, cu ocazia unor schimburi valutare stradale", au explicat repezentanții BCCO Galați, la finalul perchezițiilor făcute după ce gălățeanul a fost prins cu "marfa" asupra sa. Individul a fost dat în vileag la o societate de transport, în timp ce preda o geantă în care se afla inclusiv o jucărie de pluș, care conținea 322 de bancnote din cupiura de 50 de euro și 98 de bancnote din cupiura de 100 de euro. Cele șase descinderi ulterioare au scos la iveală alte dovezi ale ocupațiilor gălățeanului.

"Au mai fost ridicate aproximativ 57 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, șapte telefoane mobile, două tablete, precum și suma de 1.000 de euro, cu privire la care există suspiciunea că ar fi alcătuită din bancnote contrafăcute", au adăugat sursele citate. Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Galați, cu propunere de arestare preventivă.

VIDEO AICI

Sursa foto și video, diicot.ro

Citit 4883 ori Ultima modificare Vineri, 19 Noiembrie 2021 18:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.