Garda de Mediu, cu ochii pe bălţile de la Vlădeşti

Garda de Mediu, cu ochii pe bălţile de la Vlădeşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisarii Gărzii de Mediu Galaţi monitorizează în continuare situaţia de la Vlădeşti, acolo unde câteva tone de peşte dintr-un iaz au fost compromise, cel mai probabil din cauza lipsei de oxigen din apă.

„Până în acest moment nu a fost stabilit cuantumul amenzii pe care urmează să o încaseze lichidatorul judiciar care administrează ferma piscicolă, asta pentru că există mai multe faze ale controlului. Urmează verificarea modului în care se va face curăţarea bălţii şi distrugerea peştelui mort”, a declarat comisarul Ion Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii.

La începutul acestei săptămâni, într-un iaz de la amenajarea piscicolă Vlădeşti, o cantitate importantă de peşte a fost compromisă.

Potrivit specialiştilor, acest lucru ar fi putut să fie determinat de temperaturile ridicate şi apa mică, fie de fenomenul numit „înflorirea bălţilor”, care constă în creşterea explozivă a algelor şi a plantelor din apă, fapt care poate determina scăderea oxigenului.

În acest caz responsabilitatea le revine celor care administrează iazul respectiv, un lichidator judiciar care a preluat în administrare ferma piscicolă după falimentul societăţii Zătun SA.

Citit 837 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.