Gălăţenii din Canada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Întâlnirea de la Heidelberg: În perioada 8 - 11 iulie va avea loc la Heidelberg un Festival internaţional de tineret cu participare din România, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova, Serbia şi Germania, care îşi propune să prezinte varii aspecte ale folclorului românesc din teritoriile locuite de români, precum şi şcoala românească de balet.

Spectacolele de balet vor avea loc în sală, iar cele de folclor în aer liber, în Piaţa Universităţii, Heidelberg, universitate care împlineşte 625 de ani de existenţă.

Din România şi-au anunţat participarea: Şcoala Populară de Artă Timişoara cu patru perechi de dansatori de dansuri populare şi două foarte tinere soliste: Ana Maria Dica, 6 ani, şi Ramona Onţanu, 13 ani.

Din Ploieşti va participa ansamblul „Periniţa“ şi trei perechi de dansatori de balet, din Bucureşti Liceul de Coregrafie Floria Capsali, din Iaşi Liceul de Artă Ştefan Băncilă, iar din Râmnicu Vâlcea trupe de balet, dans latino, dansuri populare.

* Săptămâna Culturală la Hamilton: Câmpul Românesc din Hamilton va organiza în perioada 12 – 17 iulie o nouă ediţie a Săptămânii Culturale, care va începe cu un picnic pe data de 11 iulie şi se va încheia cu Banchetul de închidere, sâmbătă, 17 iulie, ora 14:00, în sala mare a Centrului Cultural Nae Ionescu.

Doi dintre românii care vor participa activ la manifestări sunt strâns legaţi de Galaţi. Luni, 12 iulie, de la ora 19.00, Sandu Sindile, critic de artă, Kitchener, va vorbi despre „Postimpresionism în pictura şi literatura română”.

Sandu a lucrat la Muzeul de Istorie din oraşul nostru şi a reuşit, după câţiva ani în Canada să îşi consolideze o poziţie profesională demnă de toată lauda.

Marţi, 13 iulie, printre vorbitori se va afla şi Magdalena Manea din Toronto, director la ziarul „Acasă”, ce va vorbi despre „Emigranţii români din ultimul deceniu”. Magdalena a fost redactor la ziarul „Viaţa liberă”.

* Zilele documentarelor la Istanbul: Trei documentare româneşti, Lumea privită de Ion B de Alexandru Nanău, My Beautiful Dacia de Julio Soto& Stefan Constantinescu şi Humoreasca de Diana Deleanu, au fost selecţionate la cea de-a treia ediţie a Festivalului de Film documentar Documentarist-Zilele documentarelor la Istanbul.

* Expoziţie de fotografie în Ungaria: Timp de două săptămâni, românii ortodocşi din Ungaria pot vizita o expoziţie de fotografie ce ilustrează vremuri de altădată şi costume populare folosite de românii din oraşul Aletea.

* Festivalul Filmului Românesc la Londra: Corneliu Porumboiu, Dan Piţa şi Victor Rebengiuc şi Ada Condeescu se numără printre invitaţii celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Filmului Românesc de la Londra (2 - 4 iulie).

Citit 859 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.