Tinerii câştigători din Canada

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La 16 ani, în topul frumuseţii din Montreal: Amelia Deac, o adolescentă de naţionalitate română în vârstă de 16 ani, stabilită în Canada, a câştigat un concurs de frumuseţe organizat de Agenţia de Modeling Diamanza din Montreal. Amelia Deac, născută la Bistriţa, a obţinut peste 1.800 de voturi, cu 200 mai multe decât următoare clasată şi pentru că a cerut ajutorul bistriţenilor, cei de lângă care a plecat în Canada.

La jumătatea lunii iunie, Amelia Deac a transmis o scrisoare publicaţiilor din judeţul Bistriţa-Năsăud prin care le-a cerut locuitorilor judeţului să o voteze. Şi aceştia nu i-au înşelat aşteptările. Amelia este elevă a Colegiului Internaţional Saint-Louis din Montreal, este pasionată de artele plastice şi dans.

* Un nou karateka român: Are doar 12 ani şi a câştigat finala împotriva unui băiat cu trei ani mai mare! Si nu vorbim de şah sau tenis de masă, unde gabaritul fizic nu este deloc important, ci de... karate şi competiţia desfăşurată la nivel naţional canadian, intitulată „Matsushima”, după numele celui mai bun practicant al stilului de lupta kyokushin.

Învingătorul se numeşte Genis Florea şi este originar din Mediaş. Familia Florea a emigrat în Canada acum 8 ani, iar Genis a început să se simtă atras de sport: a practicat întâi înotul, apoi fotbalul (’’soccer’’), după care, a trecut la arte marţiale - Taekwondo, timp de un an, apoi karate, stilul kyokushin, pe care îl practică de trei ani.

* Cină multietnică în Ivrea: Sâmbătă, 26 iunie, în Piazza di Città la Ivrea,  ora 20.00, va avea loc o cină multietnică, la care se vor servi şi mâncăruri româneşti. Evenimentul este organizat de primăria oraşului, în colaborare cu asociaţiile din teritoriu.

* Un nou magazin românesc la Bruxelles: Un nou magazin românesc, Ben & Nik, se va deschide de la 1 iulie la Bruxelles, urmând să comercializeze, pe rafturile sale, produse din ţara noastră.

Magazinul este situat în apropierea Gării Centrale şi promite să ofere pe lângă produsele româneşti din magazin (băuturi, mezeluri, preparate tradiţionale româneşti, dulciuri) şi posibilitatea de a comanda şi primi la domiciliu produsele dorite.

* Adunarea tinerilor români din Madrid: Duminică, 27 iunie, va avea loc la sediul asociaţiei RoMadrid din Vallecas - "Clubul Studenţilor", adunarea extraordinară a tinerilor români din Madrid dornici de a participa în mod activ în cadrul organizaţiei.

Citit 929 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.