UPDATE. WRS cu piesa „Llamame” va reprezenta România la Eurovision 2022. Zdob și Zdub cu „Trenulețul” şi Jamala - invitaţi (VIDEO)

UPDATE. WRS cu piesa „Llamame” va reprezenta România la Eurovision 2022. Zdob și Zdub cu „Trenulețul” şi Jamala - invitaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

WRS cu piesa „Llamame” va reprezenta România la Eurovision Song Contest 2022, la Torino, în Italia. Decizia a fost luată în noaptea de sâmbătă, 5 martie 2022, în marea Finală a Selecţiei Naţionale Eurovision România, de juriul de specialitate şi de telespectatorii care au votat prin SMS.

Zece finaliști s-au întrecut sâmbătă seară să reprezinte România la Eurovision 2022: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș - „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu - „Never give up”, și WRS – „Llamame”. Câștigătorul a fost decis de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un membru al juriului.

În urma centralizării voturilor, WRS s-a clasat pe primul loc, urmat de Kyrie Mendel şi de Dora Gaitanovici.

Cine este WRS

WRS este numele de scenă al buzoianului Andrei Ionuţ Ursu, artist şi compozitor în vârstă de 28 de ani. Potrivit Wikipedia, Andrei a început să danseze de la vârsta de 12 ani pentru că a fost încurajat de părinții săi, dansatori de muzică populară. Înainte de a-și începe cariera de artist, a lucrat ca dansator pentru artiști celebri precum Inna, Antonia sau Carla's Dreams și a făcut parte din baletul Pro TV la emisiuni precum „Vocea României” și „Românii au talent”. În 2015 și-a început cariera muzicală.

Finala Eurovision România a avut parte de invitaţi valoroşi – artişti care vor reprezenta alte ţări la Torino: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria).

Cel mai emoţionant moment al serii i s-a datorat Jamalei, artista din Ucraina, care a mulţumit ţării noastre pentru că şi-a deschis graniţele pentru a-i primi şi ajuta pe refugiaţi.


În această seară de 5 martie 2022, de la ora 21,00, în direct și în exclusivitate la TVR 1, TVR Internaţional, TVR Moldova, TVR+ și canalul de Youtube al TVR, va fi transmisă marea finală a Eurovision România. Vor concura pentru a ne reprezenta în marea competiţie muzicală de la Torino: Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș - „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşa – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu - „Never give up”, și WRS – „Llamame”.

Piesa câştigătoare va fi aleasă de juriul concursului - Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu – și de telespectatori (prin SMS), punctajul acordat de public având ponderea celui acordat de un membru al juriului.

 

Potrivit organizatorilor, publicul îşi va putea exprima votul trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03, ...10), prin SMS, la numărul 1200 (tarif: 1,19 euro - TVA inclus), număr valabil în toate reţelele de telefonie mobilă. De pe acelaşi număr de telefon se poate vota pentru una sau pentru mai multe melodii, dar numai o singură dată pentru fiecare melodie. Liniile telefonice se vor deschide la semnalul „START VOT!” şi se vor închide la semnalul „STOP VOT!”.

5.000 de euro pentru „al şaselea membru al juriului”

Conform regulamentului de concurs, după ce vom afla piesa câştigătoare, prezentatorii vor anunţa numărul total al telespectatorilor care au votat şi îi vor cere reprezentantului României la Eurovision Song Contest 2022 să indice un număr între 1 şi numărul total al celor care au votat/trimis SMS. Fiecărui număr îi corespunde un număr de telefon, acela de la care s-a trimis SMS-ul prin care s-a votat, lista telespectatorilor fiind alcătuită computerizat, în ordinea primirii sms-urilor.

Telefonul din dreptul numărului indicat de către reprezentantul României va fi apelat în direct. Pentru a câștiga premiul de 5.000 de euro, telespectatorul trebuie să răspundă la o întrebare despre finala care tocmai s-a încheiat.

Aşa cum aţi putut afla deja din ziarul „Viaţa liberă”, Jamala, câștigătoarea Eurovision 2016, este invitată de onoare la finala Selecției Naționale. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa „1944”, care a dus Eurovisionul la Kiev.

Sunt invitaţi şi reprezentanţi din nu mai puţin de şapte ţări: Zdob și Zdub – „Trenulețul” (Republica Moldova), Ronela Hajati - „Secret” (Albania), Vladana – „Breathe” (Muntenegru), We Are Domi – „Lights off” (Cehia), Andrea - „Circles” (Macedonia de Nord), Stefan - „Hope” (Estonia) și Intelligent Music Project – „Intention” (Bulgaria).

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. România va intra în concurs joi, 12 mai, în partea a doua a Semifinalei cu numărul 2.

Citit 2683 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.