Cum este afectat Transurb de creşterea preţului la carburant

Cum este afectat Transurb de creşterea preţului la carburant
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Compania publică de transport în comun, Transurb SA, nu are încă un buget de venituri şi cheltuieli pe 2022 aprobat de Consiliul Local, deşi a transmis documentele către municipalitate şi a încercat să ia în calcul creşterile de preţuri. Tăvălugul evenimentelor actuale ar putea însă depăşi calculele Institutului Naţional de Statistică în ceea ce priveşte scumpirile.

"Conform facturii din 17 decembrie 2021, luam o cisternă de motorină cu 168.000 de lei cu TVA. Acum, potrivit ultimei facturi venite pe 4 martie, o să plătim 198.380 de lei cu TVA. Diferenţa de preţ se situează între 15 şi 18 la sută. Ultima factură încă nu a ajuns, dar cred că ne aşteptăm la o nouă majorare. S-ar părea că va fi în jur de 200.000 de lei", ne-a declarat directorul general al Transurb, Ghiţă Paraschiv.

Pentru motorină, operatorul de transport public are un contract negociat la Bursa Română de Mărfuri cu compania OSCAR. Potrivit managerului, o cisternă de motorină are aproximativ 25,7 tone, iar consumul ajunge la 9 tone pe zi, cu precizarea că este mai mare în zilele friguroase. Prin urmare, o cisternă poate ajunge trei-patru zile lucrătoare pentru că sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale consumul este mai mic, diagrama fiind redusă.

Transurb nu e scutit şi de alte facturi majorate. De pildă, numai în ianuarie factura la energie a depăşit 1,3 milioane de lei. "Sperăm ca luna aceasta să ne fie aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli, pe care noi l-am transmis către Primărie. Am luat în calcul creşteri de preţuri, dar vom vedea în ce măsură le putem acoperi. Sperăm că da", ne-a declarat directorul, care se gândeşte că şi piesele de schimb ar putea deveni mai scumpe.

Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul. Detalii

Citit 3625 ori Ultima modificare Joi, 10 Martie 2022 22:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.