Șofer de tir, amendat pentru viteză năucitoare în localitate. Sancțiunea pe care a primit-o este uriașă

Șofer de tir, amendat pentru viteză năucitoare în localitate. Sancțiunea pe care a primit-o este uriașă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Un costănțean, șofer de tir, s-a ales cu o amendă drastică și nu va mai putea să conducă trei luni după ce a fost depistrat rulând cu o viteză record în localitate, pe raza județului Galați. Ansamblul de vehicule a fost reperat în traficul de pe DN 25, la Tudor Vladimirescu, având o viteză de 106 km/h, în condițiile în care limita de viteză pe respectivul segment este de 50 km/h. Aceasta avea să fie însă prima abatere dintr-un șir lung de nereguli constatate de echipajul rutier, care avea să afle că în acel moment șoferul ar fi trebuit să fie în pauză, nicidecum în cursă.

”Polițiștii au constatat, de asemenea, că bărbatul nu purta centura de siguranță și autovehiculul prezenta avarii pentru care nu exista autorizație de reparații. Mai mult, la controlul efectuat asupra tahografului digital, pe cardul deținut de conducătorul auto s-a constatat faptul că acesta se află în repaus, iar pe impulsorul cutiei de viteză era montat un magnet, cu dimensiunea de 2×5 cm, în scopul alterării datelor înregistrate”, a explicat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pentru toate abaterile constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 13.450 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Citit 4866 ori Ultima modificare Duminică, 13 Martie 2022 17:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.