Piroman de pubele, reținut în centrul orașului

Piroman de pubele, reținut în centrul orașului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un bărbat în vârstă de 38 de ani a fost reținut de poliție după ce a dat foc, aproape concomitent, la pubele de gunoi de pe două străzi din centrul Galațiului. Primul atac a fost la ghenele de gunoi aferente blocurilor C9-B8 de pe strada Melodiei, unde mai multe pubele au fost cuprinse de flăcări, fapt care i-a determinat pe locatari să sune la pompieri.

În timp ce echipajul se lupta să stingă incendiul, un alt apel, tot pe 112, semnala un incendiu similar pe strada Petru Rareș, la punctul de colectare al blocurilor C6-C7. După ce au stins primul foc, pompierii au ajuns și la cel de-al doilea, în urma intervenției stabilind, fără niciun dubiu, că la mijloc fusese vorba de o acțiune intenționată. La scurt timp, polițiștii Secției 1 l-au depistat în zonă pe suspectul care ar fi pus focul.

”După efectuarea cercetării la fața locului, s-a constatat faptul că pe strada Melodiei au ars două pubele, una în totalitate și cea de-a doua în proporție de 20 la sută, iar pe strada Petru Rareș au fost distruse în totalitate alte două pubele. Nu au fost înregistrate victime. Cu ocazia verificărilor, în zonă a fost depistat un bărbat în vârstă de 38 ani, cunoscut la nivelul Secției 1 Poliție cu antecedente penale și mod de operare asemănător, care a recunoscut că el este cel care a incendiat pubelele de la ghenele de gunoi. Datorită stării de agitație, dar și a comportamentului pe care îl manifesta la momentul depistării, persoana în cauză a fost condusă și internată la Spitalul de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” Galați”, a precizat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, în cadrul IPJ Galați.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere, bărbatul reținut pentru 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului cu propunerea unei măsuri preventive.

Câte containere au fost incendiate în Galaţi. Detalii

Citit 1386 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 22:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.