Etnobotanicele vin prin poştă

Etnobotanicele vin prin poştă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Joi, la Punctul vamal Poşta, din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi, au sosit pe numele unei persoane din municipiul Galaţi două colete expediate din SUA.

La controlul vamal, în cele două colete au fost descoperite 114 plicuri, în greutate totală de 638 de grame, conţinând plante uscate.

În urma analizelor preliminare efectuate cu trusa narcotest, de către inspectorii vamali din cadrul Compartimentului Antidrog, s-a relevat faptul că este vorba despre plante cunoscute ca „etnobotanice” şi care figurează pe lista substanţelor interzise la introducerea în ţară, conform OUG 6/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.

Destinatarul a declarat că nu cunoştea conţinutul coletelor şi că acestea aparţin de fapt altei persoane.

Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală şi au fost predate organelor de cercetare penală din cadrul BCCO Galaţi pentru expertizare şi continuarea cercetărilor.

Citit 908 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.