Fluviul nărăvaş îşi serbează ziua

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De ziua ei, Dunărea îşi primeşte invitaţii neprimenită, ameninţând, în plus, că iese cu totul din matcă. Deşi mâine după-amiază, la „Zid”, în programul „Zilei Dunării” este anunţată deschiderea unei expoziţii foto tematice, vremea nu e deloc propice unei asemenea manifestări în aer liber.

Activităţile propriu-zise încep duminică după-amiază, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii. Expoziţia „Dunărea de la Pădurea Neagră la Marea Neagră”, a fotografului profesionist Dan Dinu, redactor-şef al publicaţiei „PhotoTravel”, se deschide de la ora 17,00.

Cu ajutorul unei videoproiecţii, autorul fotografiilor, invitat la manifestări, va împărtăşi gălăţenilor din frumuseţea oraşelor, a naturii şi a oamenilor întâlniţi în călătoria sa pe fluviul Dunărea. Vizitatorilor de la muzeu li se vor pune la dispoziţie şi numeroase materiale informative despre fluviu şi despre bazinul său hidrografic.

Marţi, 29 iunie, chiar de Ziua Dunării, tot la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, va fi deschisă expoziţia Concursului Internaţional şcolar „Fii un artist al Dunării”.

Lucrările cele mai interesante, primite din întreaga ţară, vor fi premiate. În aceeaşi zi, se vor efectua teste de calitate a apelor, vor avea loc prezentări video informative, iar cei mai mici vizitatori sunt invitaţi să se joace.

Organizatorii manifestării sunt Reactiv Galaţi, Centrul de Consultanţă Ecologică Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Danube Environmental Forum Europe, International Commission for the Protection of the Danube River Viena.

Citit 962 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.