Pentru ce obiective a cerut Primăria Galaţi 42 de milioane de euro în cadrul PNRR
Foto: Marian Calestru

Pentru ce obiective a cerut Primăria Galaţi 42 de milioane de euro în cadrul PNRR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că a depus, într-o primă fază, pentru finanțare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), 39 de proiecte ce vizează renovarea și/sau consolidarea unor foste cinematografe, a Palatului Simion Gheorghiu, a fostului centru de recoltare din Țiglina, a clădirii din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25, precum și a multor unități de învățământ.

„Valoarea estimată a acestor prime proiecte este de peste 42 de milioane de euro și urmează etapa de evaluare la autoritatea de management. În paralel vom derula toate procedurile necesare pentru ca atunci când vom obține finanțări, lucrările să poată demara foarte repede. Continuăm astfel obiectivul de modernizarea și dezvoltare a orașului cu finanțare europeană”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

„Primăria continuă astfel amplul program de modernizarea unităților de învățământ din oraș, aproape 20 dintre proiecte fiind pentru renovări de grădinițe și școli. De asemenea, un proiect vizează consolidarea și eficientizarea  Palatului Simion Gheorghiu, din zona centrală a orașului”, se precizează în comunicat.

Alte trei proiecte presupun renovarea energetică a fostelor cinematografe „Țiglina”, „Dacia” și „Flacăra”. În plus, imobilul fostului de centru de recoltare din Țiglina – strada Saturn 6A este vizat pentru înființarea pe viitor a unei creșe. Mai mult, Primăria dorește amenajarea clădirii din strada 1 Decembrie 1918 nr. 25 (corp Liceu Aurel Vlaicu), astfel încât în acest loc să se poată desfășura activitatea de emitere a cărților de identitate, pașapoarte, înmatriculări și permise de conducere, într-o zonă accesibilă a orașului, unde va fi amenajată și o parcare.

Alte proiecte au în vedere Teatrul Dramatic, Sala Sporturilor, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Spitalul de Psihiatrie, Arena de box etc. Economia energetică estimată pentru aceste clădiri va fi între 30 și 60%.

„Sunt primele proiecte depuse în cadrul PNRR pentru că în scurt timp Primăria municipiului Galați va depune o altă serie de proiecte privind consolidarea și eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe, unde asociațiile au dorit să vină în parteneriat cu municipalitatea”, se precizează în comunicat.

 

Citit 2658 ori Ultima modificare Marți, 05 Aprilie 2022 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.