În 2014, 900.000 de români în Spania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

2 la sută din populaţie - Deşi tot mai puţini români aleg să emigreze în Spania, în anul 2014 comunitatea românească de aici va atinge, oficial, aproximativ 900 de mii de persoane, se arată în studiul "Harta imigraţiei româneşti în Spania", realizat de profesorul Rafael Viruela, de la Universitatea din Valencia.

Românii "reprezintă acum 2 la sută din populaţia de 46 de milioane de persoane a Spaniei". Studiul arată că românii sunt foarte împrăştiaţi în Spania, cu câteva concentrări geografice clare - în Madrid, Valencia, Andaluzia şi Catalonia - însă sunt adunaţi în proporţie de 25 la sută în aşezări rurale şi oraşe mici.

Ajutor gratuit pentru completarea declaraţiei de venit - Funcţionarii Fiscului din agenţiile Regiunii Piemonte (Agenzia delle Entrate), regiune italiană în care trăieşte un număr foarte mare de cetăţeni români, îi pot ajuta gratuit pe contribuabili să completeze şi să transmită declaraţia de venituri.

Persoanele care au nevoie de un specialist pentru acest lucru pot rezerva o întâlnire cu funcţionarii fiscului, telefonând la numărul verde gratuit 848 800 444 sau pe portalul Administraţiei financiare din Piemonte.

Film românesc la Karlovy Vary - Lungmetrajul „Aurora", de Cristi Puiu, va rula în secţiunea competiţională East of the West a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary (Cehia), care se desfăşoară între 2 şi 10 iulie. Un alt film românesc prezent în festival este "Derby", de Paul Negoescu, în secţiunea "The Fresh Selection - The Promising Five".

Celor două pelicule româneşti li se alătură "Medalia de onoare", de Călin Netzer, filmul făcând parte din selecţia realizată de criticii publicaţiei "Variety". "Medalia de onoare" spune povestea unui bătrân, interpretat de Victor Rebengiuc, a cărui viaţa se schimbă după ce află că a fost decorat pentru fapte eroice, în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cursuri de engleză pentru imigranţii din Canada -  În luna august a acestui an, imigranţii din Kitchener - Canada au posibilitatea să se înscrie la clase gratuite de conversaţie în limba engleză, pentru care înscrierile se vor face în luna iulie. Între 3 şi 27 august, YMCA Immigrant Services organizează clase de conversaţie în limba engleză, gratuit, la sediul situat la 800 King Street West, Kitchener, ON, N2G 1B8. Înscrierile vor avea loc în 19 şi 20 iulie la adresa mai sus menţionată. Pentru informaţii suplimentare în limba română se poate lua legătura cu Bianca la 519-579-9622 ext. 240.

Voce românească la Amsterdam - Soprana Valentina Farcaş dă viaţă astăzi, pe scena Operei din Amsterdam, rolului "Adina", din opera "Elixirul dragostei" de Gaetano Donizetti. Artista româncă evoluează sub bagheta dirijorală a lui Riccardo Frizza, într-o producţie  regizată  de Guy Joosten.  

Citit 1010 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.