Firmele lui Umbrărescu vor proiecta şi construi un pod nou la Cosmești, peste Siret
Foto: Marian Calestru

Firmele lui Umbrărescu vor proiecta şi construi un pod nou la Cosmești, peste Siret
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Tehnostrade SRL - firme controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu - a fost desemnată câştigătoarea licitaţiei pentru proiectarea şi construcţia obiectivului "Pod nou de la Cosmesti, peste Siret, pe DN24, km 7+620" (inclusiv varianta de drum nou de aproximativ 5,6 km)", cu preţul de 146.498.575,53 de lei fără TVA. Anunţul a fost făcut miercuri, 6 aprilie 2022, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit căreia durata contractului este de 24 luni, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi de 120 de luni.

Asocierea SC SA & PE Construct SRL - Tehnostrade SRL şi-a legat numele de alte două contracte majore de investiţii aflate în derulare în zona noastră: Varianta de Ocolire Galaţi şi drumul expres Brăila-Galaţi.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul „Viaţa liberă”, acum a depus singura ofertă în cadrul noii licitaţii pentru proiectarea şi construirea unui pod nou peste Siret, la Cosmeşti, în judeţul Galaţi. A fost nevoie de o nouă licitaţie pentru că procedura derulată anul trecut a fost anulată. Mai exact, potrivit CNAIR, asocierea Operes - Cosedil Spa, care fusese desemnată câştigătoare a licitaţiei, a refuzat semnarea contractului pentru această investiție finanțată din fonduri europene. Povestea s-a tranşat în instanţă.

"Actualul pod peste râul Siret la Cosmești a fost construit în perioada 1921-1924. Investiția constă în realizarea unui pod rutier nou peste râul Siret și a unui pasaj peste calea ferată pe un traseu diferit decât cel actual, amplasat pe DN 24, Tișița - Tecuci - Bârlad - Vaslui - Crasna - Iași, în comuna Cosmești, județul Galați, fiind o variantă de ocolire a localității Cosmești in lungime de aproximativ 5,6 km.

După darea în circulație a podului nou partea carosabilă a podului existent va fi dezafectată, acesta urmând să rămână funcțional doar pentru Calea Ferată.

De asemenea, acest proiect prevede amenajarea unui pasaj peste calea ferată Mărășești – Tecuci și construcția a 5,6 km de drum nou cu o viteză de proiectare de 80 km/h.

Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă în cel mai scurt timp, după îndeplinirea formalităților legale privind elaborarea și avizarea contractului", transmite CNAIR.

Reamintim că localnicilor din Cosmești li se promite acest pod încă din decembrie 2012!

Citit 2039 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 20:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.