Deţinuţii gălăţeni supraveghează digurile

Deţinuţii gălăţeni supraveghează digurile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deţinuţii din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi au dat o mână de ajutor pentru înlăturarea şi prevenirea efectelor produse de inundaţii.

Primul pas a fost făcut de conducerea penitenciarului, care pe data de 28 iunie 2010  a dat aprobare pentru inundarea controlată a 4 ha de cultură, aparţinând GAZ-ului din cadrul Penitenciarului Galaţi, evitându-se astfel producerea de pagube şi pierderea de vieţi omeneşti în localitatea Şendreni.

Pe 30 iunie, cu ajutorul deţinuţilor s-au supraînălţat malurile digului cu saci de pământ, blocând  capătul de Vest al cursului de apă Rusca, care se varsă în Siret.

Acţiunile au continuat şi ieri, când 37 de deţinuţi au participat la activităţi în zona Şendreni. Conducerea Penitenciarului a achiziţionat, din fonduri proprii, 10.000 de saci cu pământ, iar ieri au mai pus la dispoziţia oficialilor încă 1.500 de saci pentru supraînalţarea digului.

Conform datelor furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, până în prezent 85 de deţinuţi au ajutat la întărirea şi supraînălţarea digurilor. Aceştia au acţionat permanent în această perioadă, inclusiv noaptea, asigurând în permanenţă supravegherea digurilor.

Citit 1095 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.