Spânzurat în celulă, mort la spital

Spânzurat în celulă, mort la spital
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marţi, în jurul orei 10,05, persoana privată de libertate S.C. a încercat să se sinucidă prin spânzurare în grupul sanitar al camerei de detenţie.

Bărbatul era închis în Penitenciarul Galaţi din decembrie 2010, fiind condamnat, pentru tâlhărie, la o pedeapsă privativă de libertate de şapte ani. Imediat ce s-a constatat fapta a fost anunţat personalul medical al unităţii, care a iniţiat manevrele de resuscitare.

„În paralel a fost anunţat dispeceratul 112, echipajul  Serviciului Mobil de Urgenţă şi Descarcerare sosit în unitate a continuat manevrele de resuscitare până la reluarea activităţii cardiace.

Având în vedere că în urma intervenţiei nu s-a reuşit şi reluarea funcţiei respiratorii, persoana privată de libertate a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă”, ne-a explicat Safta Trincu, purtătoarea de cuvânt de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

La spital a fost internat în secţia de Terapie Intensivă, unde, miercuri seară, în jurul orei 20,00, a fost constatat decesul.

„Pacientul a fost adus în stare foarte gravă. În urma tuturor manevrelor de resuscitare care i s-au aplicat, din păcate, funcţia respiratorie nu i-a putut fi restabilită”, a precizat reprezentatul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi, Mădălina Ispas. 

Bărbatul a lăsat o scrisoare prin care şi-a explicat gestul extrem, scrisoare care în acest moment se află la poliţiştii gălăţeni. Conform surselor noastre, bărbatul s-a sinucis din cauza unei prietene.

„După constatarea decesului, conducerea penitenciarului a luat măsurile legale care impun: anunţarea familiei decedatului, a judecătorului delegat pentru executarea pedepselor privative de libertate, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a Poliţiei Municipiului Galaţi şi a Institutului de Medicină Legală Galaţi”, ne-a mai spus Safta Trincu.

Citit 988 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.