Concesiune răscumpărată cu 40.000 de lei fără TVA, după garajul de 11.000 de euro
Foto: Anca Melinte

Concesiune răscumpărată cu 40.000 de lei fără TVA, după garajul de 11.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

După garajul pe care îl cumpără cu tot cu terenul de sub el, plătind 11.000 de euro, Primăria Galați va trebui să răscumpere, cu 40.256 lei fără TVA, o concesiune, și astfel să poată demola construcțiile care parazitează restructurarea urbană din Micro 19, în vecinătatea Spitalului Județean. Un proiect de hotărâre în acest sens a ajuns, spre dezbatere și aprobare, pe masa aleșilor locali.

"De ce-au rămas două construcţii parazitare în mijlocul regenerării urbane din Micro 19", scriam în ediția din 12 aprilie 2022 a ziarului "Viața liberă". Este vorba despre un garaj pe care Primăria îl va cumpăra cu tot terenul de sub el cu prețul de 11.000 de euro - aprobat de aleșii locali - și despre un spațiu comercial ridicat pe un teren pe care administrația locală l-a concesionat pe 30 de ani, până în 2030. Un proiect de hotărâre privind încetarea contractului de concesiune prin răscumpărare a ajuns pe masa aleșilor locali. "Se aprobă valoarea de răscumpărare a imobilului, spațiu comercial, fără teren, de 40.256 lei fără TVA", se arată în document.

Conform raportului de specialitate, în fosta baterie de garaje adiacentă în partea de sud a Spitalului Județean, "a fost identificat un teren în suprafață de 63 mp, proprietatea privată a municipiului Galați, pentru care există în derulare un contract de concesiune, valabil până la data de 22 mai 2030. Pe terenul respectiv este realizată o construcție cu destinația de spațiu comercial. Având în vedere oportunitatea realizării investiției propuse, asigurarea unui cadru urbanistic unitar și modern, este necesară încetarea concesiunii și punerea terenului la dispoziția Direcției Dezvoltare, Infrastructură și Lucrări Publice".

Conform cauzelor contractuale, "în cazul în care interesul național sau local o impune, răscumpărarea concesiunii se poate face numai prin act administrativ al organului care a aprobat concesiunea, concedentul asigurând și achitând concesionarului despăgubirea corespunzătoare valorii investiției, care trebuie să fie promptă, adecvată și efectivă, pentru care se va întocmi o documentație tehnico-economică, în care se va stabili prețul răscumpărării".

Expertiza tehnică imobiliară extrajudiciară a fost întocmită de către PFA Muja Doru, pentru spațiul comercial fără terenul aferent, situat în Micro 19, strada Textiliștilor nr. 2, aferent bloc L1. Valoarea care a rezultat pentru imobilul expertizat este de 40.256 de lei fără TVA. Mai rămâne doar ca aleșii să fie de acord!

Citit 6647 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 02:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.