Studenții navaliști, așteptați la întâlnirea cu VARD Brăila

Studenții navaliști, așteptați la întâlnirea cu VARD Brăila
Sursa foto: obiectivbr.ro
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ediția cu numărul 91 a Colocviilor constructorilor de nave gălățeni va avea loc vineri, 20 mai, începând cu ora 14,00, în sala D01 a Facultății de Arhitectură Navală. Organizatorii îi așteaptă pe studenții navaliști în număr cât mai mare, aceștia având prilejul de a discuta, timp de două ore, cu directorul de producție al Șantierului Naval VARD Brăila, Daniel-Ciprian Popescu. Absolvent al Facultății de Nave în anul 2001, Daniel-Ciprian Popescu va vorbi despre proiecte și investiții deosebite pentru construirea de nave foarte specializate, dar și despre contribuția șantierului brăilean la construirea podului de peste Dunăre.
Șantierul Naval din Brăila s-a înființat pe 8 mai 1940, fiind una dintre primele întreprinderi industriale din această localitate. Și-a schimbat de mai multe ori proprietarul și denumirea, dar niciodată obiectul de activitate: construcția de nave. Din 2013, este membru al grupului norvegian VARD, care, la rândul său, face parte din grupul FINCANTIERI - Italia.
Colocviile constructorilor de nave gălățeni sunt organizate, în parteneriat, de Facultatea de Arhitectură Navală din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, Asociația Națională a Constructorilor de Nave (ANCONAV), Asociația Arhitecților Navali și Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) - Sucursala Galați.

Citit 1614 ori Ultima modificare Joi, 19 Mai 2022 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.