Primăriile Matca și Movileni, amendate de Garda de Mediu
Foto: Garda de Mediu Galați

Primăriile Matca și Movileni, amendate de Garda de Mediu
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Unitățile administrativ-teritoriale Matca și Movileni au fost depistate cu numeroase nereguli privind gestionarea deșeurilor, motiv pentru care au fost sancționate de către inspectorii Gărzii de Mediu Galați.

Conform datelor furnizate de instituție, s-a constatat că UAT Matca nu a atins ținta pentru reutilizare și reciclare a deșeurilor reciclabile (minimum 50% din cantitatea totală de deșeuri reciclabile existente în deșeurile municipale amestecate generate). De asemenea, inspectorii de mediu au constatat existența unor depozitări necontrolate de deșeuri în zone de pe teritoriul administrativ al comunei.

În ceea ce privește Movileniul, controalele au scos în evidență faptul că UAT-ul nu deține un număr suficient de spații pentru colectarea separată a deșeurilor generate de populație, nu sunt introduși indicatorii de performanță în contractul de delegare, nu s-au realizat demersuri pentru implementarea unor tarife distincte pentru deșeuri. Și la Movileni s-au găsit depozitări necontrolate de deșeuri în zone de pe teritoriul administrativ al comunei, nefiind atinsă nici ținta de reutilizare și reciclare a minimum 50% din cantitatea totală de deșeuri reciclabile existente în deșeurile municipale amestecate generate.

UAT-urilor Matca și Movileni li s-au impus măsuri cu termene de intrare în legalitate pentru neconformitățile constatate, fiind amendate și cu câte 15.000 de lei.

Citit 739 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 05:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.