O nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartiere

O nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartiere
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că începe o nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartierele Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Țiglina II, Micro 18 și Micro 21. Astfel, în această etapă se vor atribui locuri de parcare din 3 subzone noi 10A, 19A, 9C, precum și locurile rămase neatribuite din prima etapă.

“În urma finalizării lucrărilor de marcare și numerotare a locurilor de parcare din mai multe zone din municipiul Galați, începând cu data de 28.05.2022 ora 0:00 și până pe 31.05.2022 ora 23:59, locurile disponibile (culoarea verde – acces general și albastru – acces pentru persoanele cu handicap) pot fi rezervate numai prin accesarea aplicației informatice, online la adresa https://parcarigalati.gisapp.ro.

Ulterior finalizării perioadei de rezervare, în intervalul 2 - 10.06.2022, se pot depune cererile pentru atribuirea unui loc de parcare în parcarea de domiciliu/reședință însoțite de documentele menționate în Regulamentul prevăzut în H.C.L. nr. 337/2021 cu modificările și completările ulterioare, la Registratura municipiului Galați, sau electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, transmite Primăria Galaţi.

Conform administraţiei locale, rezervarea și atribuirea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință se poate realiza doar de către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care:

- nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;

- au în proprietate/folosință un autovehicul;

- au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul www.primariagalati.ro.

Autovehiculul trebuie să fie cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă la data depunerii cererii, să aibă asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă la data depunerii cererii, să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei municipiului Galați, fără obligații de plată.

„IMPORTANT: Momentul la care se face rezervarea nu este definitoriu pentru atribuirea locului de parcare”, subliniază municipalitatea.

Nu vor putea aplica pentru rezervare persoanele fizice care:

- nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;

- solicită în calitate de proprietar, utilizator, comodant/comodatar și au înregistrat la rolul fiscal construcție cu destinație garaj în municipiul Galați; (dețin garaje amplasate în municipiul Galați)

- nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare;

- au efectuat rezervarea online ca persoană cu handicap sau ca deținător a unui autovehicul electric (all electric, plug-in hybrid, hybrid, mild hybrid), dar documentele depuse nu confirmă acestea.

“Situaţiile prezentate mai sus nu sunt cumulative și vor fi verificate de Comisia de atribuire a locurilor de parcare în parcările de domiciliu/reședință din municipiul Galați.

Începând cu data afișării acestui anunț, manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa și consulta online pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință.

În context, precizăm că în cele 3 subzone noi sunt disponibile aproximativ 700 de locuri de parcare, iar în celelalte zone este vorba despre aproximativ 300 de locuri de parcare rămase neatribuite din prima etapă”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 10113 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.