O nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartiere

O nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartiere
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați informează că începe o nouă etapă de rezervare și atribuire a locurilor de parcare în cartierele Mazepa I, Mazepa II, Țiglina I, Țiglina II, Micro 18 și Micro 21. Astfel, în această etapă se vor atribui locuri de parcare din 3 subzone noi 10A, 19A, 9C, precum și locurile rămase neatribuite din prima etapă.

“În urma finalizării lucrărilor de marcare și numerotare a locurilor de parcare din mai multe zone din municipiul Galați, începând cu data de 28.05.2022 ora 0:00 și până pe 31.05.2022 ora 23:59, locurile disponibile (culoarea verde – acces general și albastru – acces pentru persoanele cu handicap) pot fi rezervate numai prin accesarea aplicației informatice, online la adresa https://parcarigalati.gisapp.ro.

Ulterior finalizării perioadei de rezervare, în intervalul 2 - 10.06.2022, se pot depune cererile pentru atribuirea unui loc de parcare în parcarea de domiciliu/reședință însoțite de documentele menționate în Regulamentul prevăzut în H.C.L. nr. 337/2021 cu modificările și completările ulterioare, la Registratura municipiului Galați, sau electronic pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.”, transmite Primăria Galaţi.

Conform administraţiei locale, rezervarea și atribuirea locurilor de parcare din parcările de domiciliu/reședință se poate realiza doar de către persoanele cu domiciliul/reședința în municipiul Galați, în zona de deservire a parcării, care:

- nu figurează în evidențele fiscale ale autorității locale cu obligații bugetare restante, inclusiv amenzi contravenționale;

- au în proprietate/folosință un autovehicul;

- au solicitat prin intermediul programului online de rezervare a locurilor de parcare postat pe site-ul www.primariagalati.ro.

Autovehiculul trebuie să fie cu Inspecția Tehnică Periodică (ITP) valabilă la data depunerii cererii, să aibă asigurarea de Răspundere Civilă Auto (RCA) valabilă la data depunerii cererii, să fie declarat și înregistrat în evidențele fiscale ale Primăriei municipiului Galați, fără obligații de plată.

„IMPORTANT: Momentul la care se face rezervarea nu este definitoriu pentru atribuirea locului de parcare”, subliniază municipalitatea.

Nu vor putea aplica pentru rezervare persoanele fizice care:

- nu pot dovedi domiciliul/reşedinţa în imobilele arondate parcărilor de domiciliu/reședință;

- solicită în calitate de proprietar, utilizator, comodant/comodatar și au înregistrat la rolul fiscal construcție cu destinație garaj în municipiul Galați; (dețin garaje amplasate în municipiul Galați)

- nu deţin un autovehicul în proprietate/folosință/utilizare;

- au efectuat rezervarea online ca persoană cu handicap sau ca deținător a unui autovehicul electric (all electric, plug-in hybrid, hybrid, mild hybrid), dar documentele depuse nu confirmă acestea.

“Situaţiile prezentate mai sus nu sunt cumulative și vor fi verificate de Comisia de atribuire a locurilor de parcare în parcările de domiciliu/reședință din municipiul Galați.

Începând cu data afișării acestui anunț, manualul de utilizare a aplicației informatice în vederea rezervării, tutorialul și arondarea imobilelor se pot accesa și consulta online pe site-ul www.primariagalati.ro la secțiunea Servicii electronice/Parcări de reședință.

În context, precizăm că în cele 3 subzone noi sunt disponibile aproximativ 700 de locuri de parcare, iar în celelalte zone este vorba despre aproximativ 300 de locuri de parcare rămase neatribuite din prima etapă”, transmite Primăria Galaţi.

Citit 7511 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 09:40

4 comentarii

 • postat de Ion
  Miercuri, 25 Mai 2022 07:43
  86.124.202.***
  Prefer sa platesc .Nu am ce face.Pe strada mea in Micro 17 sunt parcate tot felul de dube si masini de intreprindere.Eu sunt nevoit sa parchez la 2 strazi mai in spate.Am vecini care isi parcheaza masina pe una din cele 2 benzi masinile personale.Ei nu concep decat in fata ferestrei sa aiba masina(de fapt niste gunoaie)Si inca o data DA doresc sa platesc ca sa scap de marlania,mojicia si nesimtirea unor oameni lipsiti de educatie.Asta e!
  5
  4
  Raportează
 • postat de saracul
  Marți, 24 Mai 2022 17:22
  86.124.200.***
  e o mizerie acest joc politic....sa platesti ce nu e al tau....pamantul e al tuturor.... de ce ne pun taxe unii smecheri poiliticieni.....sa ne jecmaneasca . ptr ce ????? ptr. salariile lor de zeci de mii de lei./...Doamne ....oare cand se va trezi acest popor.
  2
  16
  Raportează
 • postat de CLANTA
  Marți, 24 Mai 2022 11:41
  86.124.202.***
  veniti sa vedeti bataia de joc la parcarea din pavele micro 20 zona cimitir. umpluturi de pamant, pavele care nu au fost bine fixate, pamant galben si moloz in jardinierele de la blocuri. nici pana azi nu au fost demolate baracile si gradinile de zarzavaturi adiacente parcari. arborii nu au fost toaletati si arata ca dupa razboi. in zona centrala a orasului exista alte interese ??? unde sunt contoalele Primarului pe santierele din banii publici.???
  0
  10
  Raportează
 • postat de Mario
  Marți, 24 Mai 2022 11:32
  84.117.46.***
  O mizerie ce face primăria,ei cred că dacă au trasat 2 linii pe asfalt,gata e legal să ți fure banii din buzunar???Sa i ardă la bani,pe ăștia care au mai mult de o mașină în familie!!!
  5
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.