Lucrări încheiate pe DJ 254

Lucrări încheiate pe DJ 254
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Luni, 23 mai, la Consiliul Județean (CJ) Galați a fost marcată închiderea proiectului de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional de pe DJ 254, pe traseul Ivești – Grivița – Costache Negri, în total 15,4 kilometri de drum județean. Bugetul total al investiției s-a ridicat la 43,3 milioane lei, finanțarea fiind asigurată cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, iar peste zece milioane de lei au reprezentat cheltuielile de cofinanțare.

În prezența primarilor din comunele partenere, președintele CJ Galați, Costel Fotea, a precizat că ”DJ 254 este un drum extrem de important pentru cel puțin 20.000 de oameni care locuiesc în zonă, precum și pentru zeci de agenți economici care folosesc această alternativă rutieră”, legătură între DJ 251 și DN 25.

Lucrările, finalizate sută la sută în urmă cu două luni, au vizat modernizarea de la zero a podului de peste pârâul Geru, din localitatea Costache Negri. Totodată, a fost reconfigurată intersecția cu DJ 251, prin amenajarea unui sens giratoriu și a fost lărgită partea carosabilă cu aproximativ un metru. De asemenea, s-au schimbat podețele vechi, au fost realizate trotuare, s-au amenajat treceri de pietoni și stații pentru transportul public de persoane și s-au montat sute de indicatoare rutiere.

Citit 895 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 06:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.