Peste 800 de elevi gălăţeni, participanţi la Târgul Meseriilor

Peste 800 de elevi gălăţeni, participanţi la Târgul Meseriilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La sfârşitul săptămânii trecute s-a desfășurat la Galați cea de-a IX-a ediţie a Târgului Meseriilor educaționale din învățământul profesional, adresat viitorilor absolvenți ai clasei a VIII-a, care doresc să urmeze cursurile unei școli profesionale.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Galați și cu participarea tuturor liceelor tehnologice din județul Galați, care au în oferta educațională clase de învățământ profesional. Liceul Tehnologic "Radu Negru’’ a fost gazda târgului de la Galați.

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională a invitat elevii de clasa a VIII-a să viziteze "Galeria Meseriilor’’ și să acceseze informații despre calificările profesionale, inclusiv de învățământ dual.

Oferta educațională prezentată la standurile liceelor tehnologice a cuprins informații despre competențele pe care le pot dobândi și avantajele pe care le pot avea elevii, dacă urmează cursurile unei școli profesionale.

Vizitatorii, peste 800 de elevi de clasa a VIII-a care iau în considerare școala profesională ca opțiune de carieră, au avut ocazia să discute cu elevii și profesorii, cu reprezentanții agenților economici care sunt parteneri pentru derularea stagiilor de practică, să primească informații despre competențele pe care le pot dobândi dacă urmează un anumit profil/ calificare, care sunt diplomele și atestatele pe care le vor obține la finalul studiilor și care sunt opțiunile de carieră viitoare (fie că este vorba de continuarea studiilor sau de ieșiri pe piața forței de muncă).

Motto-ul acestui târg. "Pasionați de o meserie? Succes ca prin magie", și activitățile practice și atractive desfășurate la standurile școlilor, i-au ajutat pe elevi să conștientizeze avantajele calificării într-o meserie, precum și oportunitățile oferite de agenții economici care sunt parteneri ai școlilor în procesul educațional.

476 de locuri la școlile din municipiul Galați și 500 de locuri din unitățile școlare din Tecuci și mediul rural sunt ofertate în domenii diverse - mecanică, comerț, agricultură, industrie alimentară, turism și alimentație, construcții, estetica și igiena corpului omenesc, industrie textilă și pielărie etc. Dintre acestea, 56 de locuri sunt oferite în sistem de învățământ dual.

Anul acesta elementul de noutate a fost reprezentat de participarea a 300 de cursanți din programul "A doua șansă‘’, persoane de vârste diferite din 14 comunități dezavantajate ale județului Galați, care s-au reîntors la școală pentru a-și definitiva studiile.

Partenerii Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Galați, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială, reprezentanții agenților economici Alewijnse Marine Galați, Liberty Galați, Damen Galați, Centrul de Consultanță și Studii Europene etc, le-au oferit informații despre cursuri de calificare, precum și despre oferta de locuri de muncă disponibile și opțiunile educaționale și profesionale pe care le au la dispoziție, după finalizarea studiilor obligatorii.

Citit 1124 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 14:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.