A încercat să treacă vama cu un permis fals

A încercat să treacă vama cu un permis fals
Foto: Poliția de Frontieră
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Un bărbat, în vârstă de 36 de ani, a încercat să treacă de controlul vamal cu un permis de conducere fals. Șoferul s-a prezentat, luni, 23 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea pe sensul de intrare în țară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

Deoarece polițiștii au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, au efectuat un control amănunțit, în urma căruia au  descoperit asupra sa,  un permis de conducere cu însemnele autorităților din Polonia și cu datele sale de identificare. În urma verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că permisul de conducere fals l-a procurat de la o cunoștință, pentru a-l folosi în cazul în care ar comite abateri la Regimul circulației rutiere, urmate de reținerea permisului de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale, permisul de conducere în cauză fiind ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Citit 653 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Mai 2022 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.