De ce boicotează liberalii ședințele CJ Galați? Se tem de prăbușirea „hobanatului”

De ce boicotează liberalii ședințele CJ Galați? Se tem de prăbușirea „hobanatului”
Aceasta este schița podului hobanat care le provoacă destule coșmaruri consilierilor județeni PNL
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O femeie de serviciu de la sediul PNL Galați lămurește lucrurile, deși amatorii paginii de Pamflet mirosiseră afacerea liberalilor care fug de ședințele Consiliului Județului: se pare că zarurile au fost deja aruncate. Despre ce e vorba, aflați în text.

Luțca, peste Londra

Chestiunea se simplifică după nenorocirea de săptămâna trecută, din județul Neamț. Toată lumea a aflat de nebunia "reabilitării" construcției de peste râul Siret, localitatea Luțca stând la originea unui val de share și reach în social-media mai mare decât Madridul și Londra. Iată că putem fi campioni la infrastructură! Pe scurt, două autovehicule de mare tonaj și-au dat întâlnire pe bietul pod nemțean, din parohia baronului PSD Ionel Arsene, și au ajuns cu tot cu obiectiv în râpă. Românii au răsuflat ușurați că incredibilul incident nu s-a soldat cu victime și așteaptă cu nerăbdare următoarele alegeri locale. Doar n-o să creadă cineva că Arsene va pleca acasă. Mai are nevoie de măcar un mandat.

Comparația firească

Exact ca la un examen de final de an, punem cap la cap două evenimente din două județe aflate în aceeași regiune istorică, și anume Moldova. Dacă podul de la Luțca s-a făcut praf, iar pe marele drum de centură al Galațiului ar urma să răsară o construcție similară (se aude că și firmele care sunt implicate în proiect ar fi aceleași), nu cumva avem răspunsul la boicotul consilierilor județeni PNL care au depășit toate recordurile de când au fugit în munți? Sunt doar munți metaforici, dar e mai mult decât o figură de stil. "Așa este, dar n-ați auzit de la mine. Toți liberalii din Galați ne temem că podul hobanat de la noi va avea fix soarta celui din Neamț", ne-a susurat un membru al partidului.

O Baba Vanga de Galați

El spune că niciunul dintre colegii săi nu avea viziunea necesară pentru a atinge o asemenea concluzie apocaliptică. "În primul rând, nu prea avem pregătire niciunul dintre noi, dar ne-a dat Dumnezeu o femeie de serviciu la sediu care vede tot. E un fel de Baba Vanga care știe de toate. Și ea este analfabetă, cum era bătrâna din Bulgaria, dar ne-a zis de mai bine de o lună, de când tot fugim de ședințele de la Județ, că podul de pe centură, dacă va fi ridicat, se va face una cu pământul. Cum noi nu ne ducem la ședințe, nu se fac exproprieri și proiectul stagnează. E cel mai bine așa. Boicotând ședințele Consiliului condus de Costel Fotea, salvăm vieți", a spus tot ce avea pe suflet liberalul dunărean.

HobaNATO

Pamflet în versuri

UN IMBECIL de Submarin Cosorescu

eu sunt imbecilul cu şlapi

în autobuz, în alimentară, în primărie, în biserică -

put a rachiu şi a usturoi şi a prost,

mi-am tatuat cod de bare şi preţ de cost,

toate mala/divele din cartier

mă idolatrizează şi mă laudă că am o mutră feerică

sunt imbecil şi omniprezent,

adică sunt definitiv şi incurabil pălit de ubicuitate -

ca să atrag atenţia şi scârba indignaţilor,

mă scarpin vârtos în tur şi-n retur,

prepar şi proiectez flegme la întâmplare

şi-s cel mai vajnic leorbăitor dintr-astă tristă cetate

şi pentru ca nimeni să nu se mai mire -

acest soi de imbecil poate fi oprit doar prin stârpire

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Tunelul doar se putea înfunda

* Râdeați de fostul primar al Galațiului, Marius Stan, însă un tunel, așa cum vedea el traversarea bătrânului fluviu, nu s-ar putea prăbuși. Ar exista cel mult posibilitatea de a se înfunda. Vorba poetului, nimeni nu este profet în mandatul său.

* Podul de la Neamț, varză-terci-praf-panaramă, ar putea fi conservat și expus la un muzeu al lucrărilor edilitare făcute de mântuială. Se aude că mai mulți primari și șefi de consiliu din partea PSD sunt brusc interesați de acest start-up senzațional: primești finanțare, simulezi interesul și lucrările, îi tai panglica, apoi întreaga platformă se duce pe lumea cealaltă. Ulterior, trebuie s-o refaci. Alți bani, altă prăbușire.

* Femeia de serviciu de la sediul PNL pare să fi văzut în ceașca de dimineață a președintelui George Stângă alte alegeri locale în care nu se obține mare lucru în Galați. Categoric, trebuie demisă. Sau transferată la USR, în contul "bunei" colaborări de la scrutinul din 2020.

* Nimic despre podul peste Dunăre de la Brăila? Să se oprească nenorocitul de Occident undeva în apropierea Prizei de lângă dig? Dacă ai întreba o sută de gălățeni, nouăzeci și nouă n-ar avea nimic împotrivă să circule tot cu bacul.

Stângă-mprejur

Protest la benzinăria lui Durbacă

Zeci de șoferi gălățeni au început deja să protesteze față de explozia prețurilor de la pompă, fenomenul fiind deja extins în toate colțurile României. Noi, gălățenii, mai avem o șansă: ne trebuie un răspuns la o întrebare banală, apoi vom ști cum să acționăm. Dacă ar mai exista celebra benzinărie a lui Durbacă, ar fi cel mai nimerit loc să ne strângem pentru un protest. Cu siguranță, și-ar face milă de noi fostul primar al Galațiului și ar ieși să ne semneze câte un certificat de urbanism ca să ne construim un garaj, așa cum a mai făcut.

Garaj Kapoor

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1571 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 21:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.