Avarie electrică majoră la Galaţi

Avarie electrică majoră la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Marți după-amiază, mii de consumatori din mai multe cartiere din Galați au rămas fără curent electric, timp de peste trei sferturi de oră. Au fost afectați consumatori casnici și societăți comerciale în special din partea nordică a municipiului, inclusiv mall-ul Shopping City, dar și din zona centrală.

Conform reprezentanților companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER), situația a fost cauzată de un „incident deosebit” produs, în 21 iunie, la ora 17,58, în Stația de Înaltă Tensiune Galați Nord, care a constat în avarierea unui transformator de curent în celula de 110 kV Smârdan. „La ora 18,07, echipele DEER au demarat procedurile de preluare a consumatorilor, iar la ora 18,45, incidentul a fost lichidat. Au fost afectați consumatori din zonele: Micro 38, Micro 39 A, B și C, Micro 40, Cartier Aviației și, parțial, Străzile George Coșbuc și Domnească”, au precizat reprezentanții DEER, la solicitarea „Vieții libere”.

În condițiile în care avaria a lăsat fără curent electric, timp de 47 de minute, o mare parte dintr-un oraș de talia Galațiului, ne-am așteptat ca DEER să dea publicității, din proprie inițiativă și cât mai repede, un comunicat în care să explice motivele întreruperii furnizării. Compania a transmis un comunicat, însă numai la solicitările repetate ale „Vieții libere”, miercuri, la ora 14,00. Adică, la 20 de ore după incident!

Citit 6986 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 06:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.