Conferință despre siguranţa alimentară în bucătărie

Conferință despre siguranţa alimentară în bucătărie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (FSIA) din cadrul Universității "Dunărea de Jos" din Galaţi organizează, împreună cu Institutul Norvegian de Cercetare în Domeniul Alimentelor, Conferinţa Internaţională cu titlul "Shedding light on the dark territory of food safety - future solutions for risk reduction in domestic kitchens" ("Facem lumină pe tărâmul întunecat al siguranței alimentare - soluții de viitor pentru reducerea riscurilor alimentare în bucătăriile casnice").

Conferinţa va avea loc în  perioada 27-28 iunie, la Hotel "Caro" din Bucureşti, fiind urmată de un workshop, pe 29 iunie. Scopul evenimentelor este de a pune în evidență practicile consumatorilor care determină riscul microbiologic de îmbolnăvire prin intermediul alimentelor, dar și o serie de strategii pentru a reduce acest risc. Cele patru deziderate ale siguranței alimentare vizate pentru consumatori sunt: curățare, separare, gătire, răcire. Programul este o combinație de prezentări scurte, demonstrații și dezbateri.

Cercetătorii vor împărtăşi rezultatele obţinute în cinci ani de cercetări și studii bazate pe  comportamentul oamenilor în bucătăriile proprii, avansând de la ideea, statistic dovedită, că 40% din bolile transmise prin alimente sunt dobândite prin intermediul mâncării consumate acasă. 

"Siguranţa alimentară este responsabilitatea comună a tuturor participanţilor din sistemul alimentar, inclusiv a consumatorilor, de practicile acestora depinzând succesul a tot ceea ce se întreprinde de-a lungul lanţului alimentar", ne-a spus prof. dr. ing. Anca Nicolau, coordonatoarea echipei de cercetători de la FSIA.

Citit 675 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.