Recordmenul român al eclipselor îşi lansează cartea la Galaţi

Recordmenul român al eclipselor îşi lansează cartea la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vineri, 8 iulie 2022, de la ora 12,00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, va avea loc lansarea cărții „12 umbre” de Cătălin Beldea. Evenimentul se va desfășura în prezența autorului cărții. Accesul publicului la eveniment va fi liber, în intervalul 11,30 – 12,00.

“12 umbre” este o carte despre explorare, călătorii spre capătul lumii, dar și despre frumoasa știință a astronomiei. Autorul pleacă în aventurile sale cosmice încă din copilărie, de când se juca “de-a v-ați ascunselea” în fața blocului și ajunge pe șase continente, fugărind eclipsele totale de Soare. Vom călători cu gândul alături de Cătălin Beldea prin tundra siberiană, prin labirintul uman al Shanghaiului, vom zbura cu balonul în stratosfera de deasupra Australiei, pentru ca apoi să aterizăm în deșertul din Atacama sau pe un atol de corali din Pacificul de Sud. Zburăm deasupra norilor și deasupra Africii, dar și dincolo de Cercul Polar de Nord, în căutarea umbrei Lunii. Vedem cum Soarele răsare de două ori în aceeași zi din cele două Americi și admirăm un album fotografic cu adevărat excepțional de la cele 12 expediții spre câte un punct fictiv. 

Cătălin Beldea (44 de ani) este editorul de astronomie al cunoscutei reviste de popularizare a științei - "Știință și Tehnică". Este cunoscut drept “Vânătorul de eclipse” și are un palmares impresionant de expediții spre eclipse, fiind recordmenul României la acest capitol. A călătorit pe șase continente și a zburat lângă Antarctica – al șaptelea continent, pentru a vedea 13 eclipse totale de Soare. În același timp, Cătălin Beldea este astronom amator, antreprenor, prezentator de festivaluri de știință și astrofotograf.

Citit 692 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.